Landslagsspiller kom på besøk og var trener for de unge håndballspillerne

Martins innsats kom også lagkompisene til gode.
Sport

Martin er en av 16 utvalgte

Under uttaket til håndball-EM hadde han sitt første oppdrag.

Håndballen på frammarsj i Åsen - og tenk når de får egen hall

Allerede i høst får Martin og hans lagkompiser en landslagsspiller og tysklandsproff til å lede en trening for seg.

Dette året har vært noe helt unikt for Martin Haabeth og G12-laget til IL Aasguten håndball. Haabeth ble trekt ut til å være en av 16 minihåndballgutter. Disse fikk være med på offentliggjøringen av laguttaket til EM 2018, der det også ble landskamp for guttene. Haabeth var maskot under kampen.

Trening med tysklandsproffen

I tillegg fikk hver minihåndballgutt en egen mentor på landslaget. For Haabeth har dette vært tysklandsproff Gøran Johannessen.

Denne uka, nærmere bestemt mandag, ble det gjennomført ei treningsøkt der Johannessen var trener for G12-laget.

- Gøran Johannessen fortalte litt om seg selv da vi kjørte fra Værnes til Frostahallen. Han kommer fra en liten plass som heter Moi, utenfor Stavanger. Frem til han var 16 år, spilte han håndball og fotball. Da han var 18 år bestemte han seg for å satse for fullt på håndballen. Først ble noen år for Viking i Stavanger, før han levde profflivet i Danmark. Nå spiller han for den tyske klubben Flensburg-Handewitt, sammen med flere fra det norske herrelangslaget. Han tror det kan være enklere å skape gode klubbmiljøer i små klubber som Aasguten. I mindre miljø kan være enklere å få foreldre til å stille opp, og barna ønsker å være i et godt miljø sammen med sine klassekamerater, skriver IL Aasguten på sin hjemmeside.

Klubbens treningsklær

I fravær av sponsorklær, så stilte Johannessen sporty opp i IL Aasgutens egne treningsklær. I treningsøkta hadde han fokus på mye småspill, med mange ballberøringer på hver spiller. Det skulle også være lite tid mens de ventet på tur under ulike øvelser.

Trenere, foreldre og spillere fra andre lag fulgte med fra sidelinjen under treningsøkta.

Etter endt økt, ble det muligheter for å ta selfies, skrive autografer og gruppebilder.

Etter mandagens begivenhet, kan IL Aasguten love at mange skal ta turen til Stjørdalshallen onsdag 24. oktober. Da er det nemlig duket for landskamp mellom Norge og Østerrike.