Livet gikk helt skeis for den tidligere LFK-spilleren - nå får han personlig oppfølging og håper å spille i eliteserien igjen

Kanskje blir det også TV-serie om forsøket på å komme tilbake for fullt.

Ørjan Hopen hadde to relativt gode sesonger i Levanger, men det var det siste han gjorde i de to øverste divisjonene i Norge. 

Sport

Et team med blant andre tidligere fotballdommer Per Ivar Staberg og vektløftingsverdensmester Ronny Fevåg (som også er fysisk trener i Ranheim) har opprettet selskapet «Bortekamp». De håper først og fremst å hjelpe Ørjan Hopen tilbake på fotballbanen, men har også et ønske om at prosjektet skal bli tv-serie.

Det skriver Adresseavisen.

Ørjan Hopen har flyttet til Malvik, hvor han skal bo på en gård og få personlig oppfølging både fysisk og psykisk. Drømmen er at han skal være frisk og fit nok til å spille toppfotball i 2019.

LFK i to sesonger

Hopen er fortsatt bare 26 år gammel. Han debuterte for Sogndal i 2009, og fikk sin første eliteseriekamp to år senere. Etter sesongen stod han åpent frem i VG og fortalte om sitt store problem i livet: At han i perioder spilte bort veldig mye penger. Dragningen mot spill hadde han helt fra han var liten, og som 13-åring satte han 10.000 kroner på en og samme kamp.

Likevel klarte midtbanespilleren å levere på fotballbanen, og håpet å komme seg ut av problemene han hadde ved siden av.

Karrieren fortsatte i Bryne, tilbake i Sogndal og videre til Nest-Sotra i sesongene 2013 og 2014 før han endelig fikk to komplette sesonger i Levanger i 2015 og 2016.

Spilte bort billettpengene

Den siste høsten i LFK lovet han å hjelpe Bent Sørmo og en kompisgjeng fra Skogn og Markabygda med billetter til en kamp i England på nyåret.

Tungt å bli svindlet av egen lagkompis

Bent Sørmo og seks venner betalte på forskudd til Ørjan Hopen, men fremme i England fikk de ingen kampbillett.

Det hadde han gjort også tidligere, og alt hadde gått bra. Denne gangen gikk det imidlertid ikke i orden, og vennegjengen ble stående utenfor Old Trafford uten billetter.

– Det var ei veldig tøff tid etter det som skjedde i 2017, sier Hopen til Adresseavisen. Også andre skal ha opplevd akkurat det samme: Å betale penger til Hopen for at han skulle skaffe billetter, som istedet gikk til å betale gjeld og mer pengespill.

Til å begynne med måtte han tåle hets og stygge meldinger, men etterpå har han møtt mer forståelse.

Mistet motivasjonen

Tom Nordlie ga ham muligheten til å spille fotball i 2. divisjon med ambisiøse Skeid i fjor, men etter hvert giddet han ikke mer.

– Vi trente omtrent like mye som i toppfotballen, men reiste rundt for å spille for 50 tilskuere. Det er en nedtur når man har spilt på Lerkendal og Brann stadion, forklarer han. Denne sesongen har han spilt på mye lavere nivå, i Funnefoss/Vormsund i 4. divisjon.

Kan bli tårevått

Prosjektet «Bortebane» har pågått siden starten av september.

– Det er ikke sikkert jeg klarer å komme tilbake til eliteserien, men ingen skal si at jeg ikke har prøvd, sier Hopen, som uttrykker stor motivasjon.

– Jeg vet ikke om jeg var mer talentfull enn andre. Jeg trente bare mye mer. Nå har jeg lyst til å vise både meg selv og alle andre at det er mulig å komme tilbake.

Per Ivar Staberg er med i teamet som skal hjelpe Ørjan Hopen tilbake i toppfotballen.  Foto: Kristian Stokdahl

Per Ivar Staberg & co er spent, men har lagt sin personlige ære i prosjektet.

– Vi har et dypt og inderlig ønske om at han skal lykkes. Løper han utpå eliteseriematta igjen i 2019 blir vi nok veldig berørt.