#innspark

Husker du mirakelet i 2001? Vel, det gjør iallfall klubblegenden selv

Det umulige var mulig.
Sport

#innspark (19)

Klubblegenden etterlyser blod, svette og tårer - mener det må renskes opp i klubben nå

Han har sett seg lei av gratispassasjerer og gjesteopptredener. I ukas podkast er det LFK-krisen som står på agendaen.

I ukas episode av #innspark, så forteller klubblegenden i Levanger fotballklubb, Vegard Voll, om sitt beste fotballminne.

Minnet som Voll trekker frem, er mirakelet i 2001.

Det umulige var mulig

Dette året spilte Levanger FK i 3. divisjon avdeling 20. Etter å ha vunnet avdelingen sin, så ble det spilt to opprykkskamper mot Nidelv fra Trondheim.

I den første kampen ble det et bittert tap og sifrene 0-2. Utgangspunktet før den avgjørende returkampen på Moan gress var håpløst, men så skjedde det helt utrolige.

Etter et voldsomt LFK-press, så ble Kent Are Johansen felt inne i 16-meteren etter 58 spilte minutter. Dommeren var ikke i tvil, og han pekte på straffemerket.

Per Ole Klingen var iskald og sørget for 1-0 til LFK.

Elleve minutter senere dukket Pål Vidar Graadal opp inne i feltet. Etter et innlegg signert Ketil Ramberg, som egentlig ikke var all verden, så ble det likevel jubelscener på Moan. Nidelvs keeper, Roger Berntsen, rotet det til, og dermed kunne Graadal doble ledelsen. Dermed var lagene like langt (2-2 sammenlagt).

To minutter før slutt tok det fullstendig av på Moan. Journalist Kjetil E. Skaufel beskriver situasjonen slik i reportasjen fra mirakelet i 2001:

- Jubelen tok helt av to minutter før slutt. Et frispark så først ut til å bli avklart, men ballen gikk rett til værs. Da tok lagkaptein Klingen sats.

Videre i reportasjen beskriver Klingen det som skjedde, på følgende vis:

- Jeg så at jeg fikk fri bane fram, tok bare sats og fikk treff. Det gjaldt bare å komme høyest, og når jeg fikk tilløpet gikk det bra. Men jeg tror også jeg fikk hjelp av noen andre til å skjerme keeperen.

Dermed sto det 3-0, og det ble også sluttresultatet. Levanger FK rykket med det opp til 2. divisjon igjen. Mirakelet var et faktum.

I 2001 rykket Levanger fotballklubb opp til 2. divisjon etter en dramatisk opprykkskamp mot Nidelv.  Foto: Faksimile, Levanger-Avisa

- Helt fantastisk

I #innspark beskriver Vegard Voll sitt beste fotballminne som noe svært, svært spesielt.

- Det er de store opplevelsene man jobber for år etter år. Det egentlig altfor få av dem, men det er noen jeg husker veldig godt. I 2001 var det en veldig interessant opplevelse, egentlig en helt fantastisk opplevelse. Vi spilte i 3. divisjon etter å ha rykket ned fra 2. divisjon året før. Dette på grunn av at antall avdelinger skulle halveres. Det var seks lag som rykket rett ned. I 2001 spilte vi opprykkskamper mot Nidelv. I den første kampen mot Nidelv tapte vi 0-2. I hjemmekampen måtte vi da vinne 3-0 for å rykke opp. Det var et godt oppmøte på Moan, men jeg husker ikke hvor mange det var. Jeg tipper det var iallfall over 500 der. Folk sto tettpakket rundt banen, blant annet på paller og slikt. Det var en intim og fin stemning. Per Ole Klingen scoret to mål og Pål Vidar Graadal scoret ett mål. For dem som husker de to. Det var en helt fantastisk opplevelse! Det ble også en liten banestorming etterpå. Den opplevelsen var veldig sterk. I tillegg var det ekstra gøy at jeg, Stig Gøran Brenne, Morten Ravlo og gjengen som var svært unge på den tiden, spilte sammen og var bærebjelker i laget den sesongen. Det var noe ekstra at vi fikk dette til sammen. Jeg har noen flere gode minner, men 2001-hendelsen er kanskje det aller beste, forteller Voll i podkasten.

Du kan høre Voll beskrive sitt beste fotballminne 1:05:40 i podkasten.

Vegard Voll under den første av totalt to opprykkskamper mot Nidelv. I denne kampen ble det tap og sifrene 0-2 for LFK.  Foto: Kjetil E. Skaufel/Levanger-Avisa arkiv

Du finner podkastene våre på Spotify, Itunes, SoundCloud og innherred.no.

Følg oss gjerne på Facebook og Twitter!

Disse var med for Levanger FK i returkampen mot Nidelv:

Vegard Bremseth; Bjørn Fosse, Runar Johannessen, Per Ole Klingen, Terje Guin; Hågen Klevmo, Vegard Voll, Kent Are Johansen (Thomas Pedersen 75'), Ketil Ramberg, Morten Ravlo (Kjell Einar Karlsen 90'); Pål Vidar Graadal.

Trener for LFK var Edgar Sandvik.