Sterke judoprestasjoner i NM

Hele 13 medaljer til Levanger Judoklubb forrige helg.

Levanger Judoklubbs bronselag i juniorklassens Mix-kategori. Fra venstre Sondre Meier (utlånt fra Namsos), Stian André Nielsen, Ragnhild Holbø, Ole Johan Otlo, Emmeli Ertzaas (med "pokalen"), Runa Bjørkmann, Sander Næssan og Seweryn Bagniewski (fra Sandstad IL på Hitra).  Foto: Privat.

Sport

En relativt stor tropp fra Levanger Judoklubb og Namsos Judo Club satte forrige fredag seg på judobussen i Levanger, på vei mot NM i judo i Sandehallen i Vestfold.

Det var NM for Ungdom (U15 & U18) og junior (U21), med individuelle konkurranser lørdag og Lag-NM på søndag og for et NM det ble for Levangerklubben. På tross av at noen hadde litt "stang ut", ble det hele 4 gull, 4 sølv og 3 bronse på lørdag og dessuten 1 sølv og 2 bronse i søndagens lag-NM.

Forsynte seg grovt

Elise Bjørås (14) og Emmeli Ertzaas (15) ble klubbens medaljegrossister. Elise individuelt gull i -52 kg-klassene, både i U15 og U18 og forsvarte dermed fjorårets U15-gull og plusset nå på med gull i aldersklassen over.

Elise Bjørås med sine 2 individuelle gullmedaljer (U15J og U18J).  Foto: Privat.

Hun var også med på regionens sølvlag i U15 Mix og tilsvarende bronselag i U18 Mix. Emmeli tok gull i U18 Jenter -63 kg og sølv i U21 Damer -70 kg. Dessuten var hun med på regionlaget i U18 Mix og bronsen til Levanger Jks klubblag i U21 Mix.

Gullvinner Emmeli Ertzaas (t.h.) sammen med sølvmedaljør Iselin Tiller fra Trondheim Judokwai.  Foto: Privat.

Allsidig jente

Det fjerde Levangergullet kom ved Vilde Helene Brenne (14) i U15 Jenter +63 kg. Hun var også med på sølvlaget i U15 Mix. Vilde Helene hadde vært borte fra judoen en stund, bl.a. fordi det sjelden ble vektklasser for henne i norgescupen.

Vilde Helene Brenne, gullvinner i U15 Jenter +63 kg.  Foto: Privat.

Men det fysiske er godt vedlikeholdt gjennom handball og fotball og et uomtvistelig talent og litt skjerping på det judotekniske fram mot NM ble en suksessoppskrift denne gangen.

Stor bredde

De individuelle sølvmedaljene kom alle i juniorklassene: Den ene kom ved nevnte Emmeli Ertzaas, mens de siste sølvmedaljene kom ved tre av Levangerklubbens verdalinger: Ragnhild Holbø i Damer -52 kg, Runa Bjørkmann i Damer +78 kg og Markus Leonhardsen i Herrer +100 kg.

Lillebror Lukas Leonhardsen fikk bronse i U15 Gutter +66 kg og den andre individuelle bronsen tok Oliver Sand i U15 Gutter -55 kg.

Judoregionens andrelag kom på en sterk 4.-plass i 15 Mix, med LJKs Antonie Stavrum, Ottar Bjørnebo og Lukas Leonhardsen på laget.

Det ble 5.-plasser i U18 Gutter 15-åringene Sander Næssan og Mathias Eriksen i h.h.v. vektklasse -66 og -73, forøvrig en av NMs tøffeste klasser med flest deltakere.

Godt samarbeid

Levangerutøverne ble effektivt coachet gjennom NM av lagleder Lars Erik Bjørås, med assistanse fra regiontrener Johnny Roaldseth fra Trondheim.

Under NM var det dessuten nært samarbeid med ledere og utøvere fra Namsos, som reiste og bodde sammen med Levangergjengen.

Blant de NM-uttatte dommerne var Tore Brenne og Robert Lund fra Levanger.