Han betaler tilbake for Vetle og Erik

Men å følge opp sist kamp i kveldens batalje mot Steinkjer blir ikke lett.

Emil Sundfær Johnsen har virkelig gjort sakene sine godt for Skogns håndballherrer under ledelse av Geir Tore Leira.  Foto: Roger M. Svendsen

Sport

I kampen for en uke siden mot NTNUIs andrelag på bortebane scoret nemlig Emil Sundfær Johnsen hele 18 mål.

Det var likevel ikke nok til å sikre to poeng for Skogns håndballherrer, som tapte 29-30 og ligger i bunnen av tabellen med sin ene seier. Tre lag står likt i poeng. De to andre er Storhamar og Steinkjer, som er onsdagskveldens motstander i Skognhallen klokken åtte.

Superviktig kamp

Så det er liten tvil om at den kampen er ganske viktig med tanke på Skogns videre eksistens i 2. divisjon - selv om de fortsatt bare er kommet halvveis i sesongen.

– Det var irriterende at vi ikke sikret oss poeng mot NTNUI. Selvsagt var det gøy for egen del å treffe så godt som jeg gjorde, men poengene er alltid viktigere enn å score mål selv, sier Johnsen til Avisa Nordland (+).

18 mål i én kamp er relativt sjelden i håndball, men bodøværingen har hamret inn mål i flere kamper i høst. På åtte kamper har han scoret 86 mål - det vil si nesten 11 i gjennomsnitt. For et bunnlag.

– Jeg trives og har det gøy med håndball. Her får jeg spille begge veger. På Bodøs andrelag ble jeg mest brukt i forsvar, sier 24-åringen til regionsavisa i Bodø.

Payback time

Grunnen til at han spiller i Skogn er at han tar en master i kroppsøving på Nord universitet.

– Det var litt tilfeldig at jeg kom i kontakt med Skogn. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å fortsette med håndball da jeg flyttet.

At deres veger møttes, er nok både han og Skogn glade for nå. Oppi det hele blir det en slags tilbakebetaling av håndballkvalitet, idet Bodø de siste årene har hentet både Vetle Rønningen (nå i tyske Bietigheim) og Erik Nordskag fra nettopp Skogn.