Tidligere fotballtalent som var savnet i Trondheim ble funnet død i Nidelva

Har spilt på lag med flere verdalinger.

Ola Grønning Bergem.  Foto: Privat

Sport

Politiet i Trøndelag gikk ved 13.30-tiden mandag 17. desember ut med bilde og navn av savnede Ola Grønning Bergem i Trondheim.

– Søk foregår både på land og i Nidelva/kanalen, parallelt med etterforskning, opplyste politiet på Twitter.

OPPDATERING 21. desember: Ifølge Adresseavisen ble en død person funnet ved utløpet av Nidelva rundt klokken 13 fredag ettermiddag, og personen er identifisert som savnede Ola Grønning Bergem.

Ola Grønning Bergem har vært savnet siden natt til søndag. Han er cirka 184 cm høy, og var kledd som på bildet politiet har lagt ut (se under) da han forsvant, det er usikkert om han hadde på seg frakken.

De ber folk som har observert noe av interesse om å ringe 02800.

Han ble sist sett på et utested ved Bakke bru lørdag kveld. Han var på byen sammen med venner, og dro fra utestedet en gang de to første timene etter midnatt. Det var familien til mannen som meldte ham savnet.

Ola Grønning Bergem har vært savnet i Trondheim etter en bytur lørdag kveld.  Foto: Privat / Trøndelag politidistrikt

Ola Grønning Bergem spilte så sent som i årets sesong kamp for Heimdal i 4. divisjon fotball, sammen med tidligere Verdal-spiller Petter Dragsten.

Bergem er heimdalsgutt, og er derfor en kjenning av Petter og tvillingbror Kristian også fra barneårene.

I tillegg var han i sine yngre år så lovende på fotballbanen at han spilte på Rosenborgs gutte- og juniorlag. I semifinalen i G16-NM mellom Rosenborg og Viking i 2009 var han midtstopper da Jonas Svensson (og Fredrik Midtsjø og Ole Selnæs) spilte på midtbanen til RBK.

I samme tidsperiode spilte også Kim Ove Riksvold og Even Barli på Rosenborgs juniorlag.

– En trivelig fyr

Både som RBK3-spiller og Kolstad-spiller har han også spilt mot Verdal i 3. divisjon.

– Han er noen år yngre enn oss, og er ikke fra akkurat samme nabolag, men det var bare en fotballbane på Heimdal da vi spilte på løkka som barn. Så vi møttes jo der, sier Kristian Dragsten når Innherred tar kontakt for å høre om relasjonen til tvillingbrødrene som er kjente skikkelser i Verdal.

Petter og Kristian er 1990-modeller, mens den savnede Ola Grønning Bergem altså er noen år yngre.

– Han var en god fotballspiller, og kom jo inn i Rosenborg-systemet. Men også en veldig trivelig fyr. Petter har hatt et ganske nært forhold til ham nå i nyere tid, og kjenner ham enda bedre enn meg, forteller Kristian Dragsten.