Ny pris til Birgit Skarstein

Andre strake pris for Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver.

Birgit Skarstein vant lørdag kveld prisen som Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver på Idrettsgallaen.   Foto: NTB Scanpix

Sport

Lørdag kveld går Idrettsgallaen 2019 av stabelen, og hedrer fjorårets aller beste norske idrettsutøvere innen en rekke kategorier. Birgit Røkkum Skarstein fra Levanger er da nominert til to priser: Årets navn og Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver. Klokken 20.20 ble det klart at hun vant sistnevnte utøverpris.


Overveldet over responsen på den historiske KK-forsiden

Hun trodde det skulle bli et "rolig innlegg", men tilbakemeldingene har tatt helt av for Birgit Skarstein.

- Tusen takk! sa hun fra scenen med prisen i hånden, etter å ha mottatt prisen av prinsesse Märtha Louise. Da benyttet hun også anledningen til å takke prinsessen og alle andre involverte for å ha etablert stiftelsen VI, som skal fremme paraidretten i Norge og jobbe for funksjonshemmedes rettigheter og muligheter.

- Det betyr veldig mye for meg, og mange andre i Norge. For det heter ikke meg og deg og dem og oss. Det heter vi. Hele poenget er at ingen blir gode alene. Det gjør vi sammen, sa hun og sanket stor applaus fra salen fylt med idrettsprofiler.

Prisen er hennes andre strake i samme kategori, etter at hun vant samme pris også i fjor. Årets pris ble tildelt blant annet for gullet i VM i roing i fjor, hvor hun satte ny verdensrekord på 2.000-meter.

Spent i forkant

Før kveldens idrettsgalla sa Birgit til Innherred at hun var kjempespent før prisutdelingen.

- Ja, det er jo kjempespennende. Det er så mange sterke kandidater i begge kategoriene, så det er veldig stas å bare få være nominert sammen med dem. Årets navn er også en bredere kategori enn bare idrettsresultater, og det viser at jeg som en av de nominerte kan ha fått fram det vi har villet rette fokus på av budskap, sier hun på telefon.

I fjor vant hun for øvrig prisen for Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver.

- Jeg har så stor respekt for de andre utøverne, at jeg føler at jeg har vunnet uansett om andre vinner prisen. Jeg gleder meg like mye over det andre har klart, og helst skulle alle ha delt premien, sier hun.