Trist avslutning av Hoppuka

Andreas Stjernen endte på 25. plass i Bischofshofen etter å ha vært uheldig med forholdene.

Halvor Egner Granerud(t.v.) og en skuffet Andreas Stjernen etter rennet i Paul Ausserleitnerbakken i Bischofshofen i det fjerde og siste hopprennet i den tysk østerrikske hoppuka.   Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sport

Siste:

Andreas Stjernen var maks uheldig med forholdene i 2. omgang.

30-åringen som lå så godt an sammenlagt før det siste rennet i Hoppuka landet på kun 118 meter i finaleomgangen.

Det betød en 25. plass til slutt, og han falt samtidig ned til en 7. plass sammenlagt, men ble likevel beste nordmann.

Tredje med full pott

Ryoyu Kobayashi fra Japan vant Hoppuka suverent etter å ha vunnet alle fire rennene.

Kun den tyske legenden Sven Hannawald og polske Kamil Stoch har gjort det samme.

Japaneren er den første asiatiske hoppukevinneren siden landsmannen Kazuyoshi Funaki vant i 1998.

Første omgang

Andreas Stjernen var uheldig med forholdene i første omgang. Mye bakvind gjorde et levangsbyggen landet på kun 120 meter.

Stjernen ligger helt nede på 24. plass etter første omgang.

Trener Støckl sier til NRK at han tror Stjernen kom litt for langt fram i satsen når forholdene var slik de ble, men at han fortsatt ikke har gitt opp håpet om at Stjernen kan kjempe om tredjeplassen sammenlagt.

Andreas Stjernen har nemlig ikke mer enn fem poeng opp til bronseplass sammenlagt - selv etter sitt noe korte førstehopp.

Før rennet

Været satte en stopper for lørdagens kvalifiseringsrenn til det siste rennet i Hoppuka, hvor Andreas Stjernen fra Levanger ligger an til en tredjeplass sammenlagt før siste renn. Store snømengder skapte problemer for arrangørene av det fjerde hoppukerennet i Bischofshofen. Lørdag var det ikke mulig å gjennomføre kvalifiseringen.

Store snømengder i Østerrike gjør at man har fått uforutsette utfordringer med avviklingen av det avsluttende hoppukerennet i Bischofshofen.

Først ble det besluttet fra juryen å utsette treningen til klokken 16.00 lørdag, samt at man ville nøye seg med én treningsomgang før kvalifiseringen. Ved 15-tiden kom det ny beskjed om at første hopper ikke ville sette utfor Paul Aussleitner-bakken før tidligst klokken 17. Ved 16.30-tiden bekreftet arrangøren at både treningshoppingen og kvalifiseringen utsettes til søndag.

Treningsomgangen og kvalifiseringen starter da henholdsvis 13.30 og 14.00 søndag formiddag. Rennet går som oppsatt klokken 17.

De store nedbørsmengdene har ført til hektisk aktivitet i Bischofshofen de siste dagene. Mannskaper har jobbet på spreng med å klargjøre bakken. Andreas Stjernen holder tredjeplassen i sammendraget bak tyske Markus Eisenbichler og den suverene lederen Ryoko Kobayashi fra Japan foran avslutningsrennet i hoppuka.