De lokale løperne viste muskler i helgas skirenn

Aasgutenrennet ble arrangert på Selbuskogen skisenter.

Petter Løvås Valstad fra Sp.kl. Nessegutten på vei mot mål 

Ingri Sivertsen fra Frol (74) og Hedda Ringen fra Flatås (nærmest kamera) over mål, sistnevnte med dagens beste innslag over mål. 

IL Aasguten fikk med seg fire pallplasser på søndag, derav tre førsteplasser. F.v: Anniken Evenhus, Guro Hegstad, Andrine Rønning og Martin Haabeth (alle IL Aasguten) 

Sport

Innherredsbyggen imponerte stort i helga. Det er lite som minner om januar og vinter når man ser hvordan det ser ut utendørs om dagen. Mye regn de siste dagene har gjort at flere arrangører av skirenn i Trøndelag har måtte avlyse eller utsette sine planlagte renn denne helgen. Aasgutenrennet skulle etter planen vært arrangert på Møssingdalen skisenter i Åsen, men ble sist torsdag flyttet til Selbuskogen skisenter.

Det er sjeldent man ser såpass mange etteranmeldte som på søndagens renn. Hommelvik IL skulle etter planen ha arrangert Jervskogrennet samme dag, men måtte se seg nødt til å avlyse rennet som var kun for aldersbestemte utøvere (opptil 16 år). Dette og andre avlyse/utsatte renn i nærområde, gjorde at så mange som 225 utøvere fra 8 år til senior var påmeldt søndagens kretsrenn, et godt tall for Trøndersk langrennssport

God innsats

I G11 (Sivert Gudding Barli, Vinne skilag), G12 (Henrik Furunes, Ekne IL), G13 (Martin Haabeth, IL Aasguten), G14 (Mats Augdal Dahl, IL Aasguten), G15 (Fredrik Sivertsen, Leirådal IL) M17 (Trym Nergård Rønning, Skogn IL), M18 (Marius Ressem, Frol IL) og M19/20 (Henrik Einangshaug, IL Aasguten) ble det seire til løpere fra Innherred. Det samme ble det i J11 (Isa Svendgård-Roe, Skogn IL), J12 (Ane Sørlie Sørholt, Vinne skilag), J13 (Alma Eir Kolberg Hakonardottir, Leksdal IL) og K19/20 (Maren Smuland Sagland, Henning skilag, men tidligere Vinne skilag og verdaling). I flere av klassene vant de også med god seiersmargin.

Men, i et lokalt kretsrenn med masse sprek ungdom, så er naturligvis det viktigste skigleden. Og det var det mer enn nok av i Selbuskogen under det tradisjonsrike Aasgutenrennet i helga. Det gror godt, og forhåpentligvis kommer det litt mer snø fremover slik at det blir supre forhold for både store og små på Innherred.

Dagens største seiersmargin gikk til Frol ILs Marius Ressem, som med sin 10 km på sterke 28:02 min vant rennet med over to minutter ned til klassekamerat ved Meråker Videregående Skole, Markus Svendgård fra Hommelvik.

På vei mot noe stort

En annen som gjorde det godt, er Skogn ILs Trym Nergård Rønning. Selv om Trym kun er 16 år, måtte flere eldre juniorutøvere se seg slått av Trym, noe også flere i menn senior måtte gjøre under søndagens 10km. 27:14 min er en meget sterk tid i en løype som var preget av svært lite spor i motbakkene og flere plasser der lå i sporeneNeste helg er det et nytt lokalt kretsrenn, nemlig Leksdalsrennet.