Tatt ut til europeisk OL-festival for ungdom

Mens begge Reistad-søsknene får VM-tur.

Mari Kilskar Grevskott i et tidligere løp.  Foto: Arkivfoto

Sport

Mari Kilskar Grevskott er tatt ut til European Youth Olympic Festival, som i år arrangeres i den gamle OL-byen fra 1984, Sarajevo, i perioden 9. til 16. februar.

Tok NM-gull i hjembygda til Bjørndalen

Likevel vil Mari Kilskar Grevskott skynde seg langsomt. Det er fortsatt langt opp til skiskytterlegenden.

I fjor tok hun NM-gull på Simostranda, og skiskytteren har fortsatt å prestere på høyt nivå denne sesongen.

Så sent som i helgen ble hun nummer sju og åtte i norgescupen, og tirsdag offentliggjorde skiskytterforbundet uttaket til EYOF. Inderøyningen Einar Hedegart er reserve til mesterskapet.

To andre kjenninger fra Team Innherred skiskyting er dessuten tatt ut til VM - i hundekjøring.

Vegard Reistad ble tatt ut til VM allerede i helgen, og i dag ble det klart at også lillesøster Tonje får tur til Bessans i Frankrike.


EYOF er for øvrig et mesterskap for en rekke ulike idretter, arrangert annethvert år siden 1993 med både sommer- og vinterutgave som OL. Unge utøvere fra de 50 medlemslandene til den olympiske komite i Europa får delta. I vinterutgaven konkurreres det i alpint, langrenn, kunstløp, ishockey, kombinert, kortbaneskøyter, skihopp og snowboard i tillegg til skiskyting.

Ungdoms-OL, som sist ble arrangert på Lillehammer i 2016, er et annet arrangement som omfatter hele verden og ble etabert i 2010 på initiativ fra IOC-president Jacques Rogge.