Vant pallplass i tøff løype

-Jeg vant tredjeplassen, sier en strålende fornøyd Birgit Skarstein.

Verdenscupleder Birgit Skarstein kom på tredjeplass på mellomdistanse (4 km sittende) under World Cup nordiske paragrener i Østersund lørdag.   Foto: NSF / NTB scanpix

Sport

Verdenscupleder Birgit Skarstein tok en ny pallplass på mellomdistanse (4 km sittende) i en teknisk tøff løype under første konkurransedag for det norske paralaget under World Cup nordiske paragrener i Østersund i dag.

22000 likes, to priser og en sjokkert Birgit

Birgit Skarstein tok kampen mot folks dårlige holdninger. Responsen ble ekstrem.


Birgit oppsummerer løpet fra en svært teknisk og omskiftelig løype.

-Det var litt «hakkåt», jeg ble hoppende fra kul til kul og brukte litt tankevirksomhet på å komme meg framover, sier trønderjenta Birgit.

-Måten jeg får gått meg inn på, disponeringen og hvordan jeg «holder koken» gjennom hele løpet, er jeg strålende fornøyd med. Fordi jeg går så godt fysisk, når løypa er så teknisk utfordrende, vinner jeg tredjeplassen!

Birgit Skarstein tildeles menneskeverdpris

For sitt arbeid med å styrke posisjonen til mennesker med nedsatt funksjonsevne.


-Erfaringen jeg tar med meg fra dagens løp er at det ikke er så enkelt å planlegge taktikken i forkant når snø og spor endrer seg underveis, reflekterer Skarstein.

-Jeg må «go with the flow» og senke skuldrene, så er jeg klar for morgendagens langdistanse!