Tjuvstarter VM-festen med gamle gullgutter

Sannsynligvis får du også høre historier fra skimiljøet du ikke har hørt før.

Hallgeir Martin Lundemo (hovedbildet) kommer, det samme gjør Sture Sivertsen, Frode Estil og Terje Langli, på en gullspekket kveld i Helgådalen.  Foto: Odd Helge Roksvåg, Innherred arkiv, Jan Pitman og Cornelius Poppe, NTB Scanpix

Sport

«Nyss førri» har Lunheim forsamlinghus og skigalmuseum valgt å kalle arrangementet som finner sted mandag 11. februar.

Ti dager senere starter VM i Seefeld for alvor, med sprint for kvinner og menn.

Gullkantet firkløver

I Lunheim får publikum høre om karrierene til Sture Sivertsen, Frode Estil og Terje Langli med deres egne ord, og Hallgeir Martin Lundemo kompletterer gullkvartetten. Ikke noen hvem-som-helst han heller, som sønn av Magnar Lundemo og en del av teamet rundt Petter Northug jr i en årrekke.

– Her finnes det nok mange interessante historier om norsk langrenns superstjerne, antar primus motor Odd Helge Roksvåg.

Han skal pense samtalene inn på rett spor med god hjelp av Håvard Elnes og Vidar Kvam Aksnes.

– Vi håper så klart å få frem historier fra gullguttene som ikke er fortalt før, sier Odd Helge Roksvåg.

Kjent stemme

Alle fire skiguttene har for øvrig også deltatt i Veressjøen rundt, der en innflytta verdaling sannsynligvis har utallige historier å fortelle fra.

– Den ikke så ukjente meieribestyrer og speaker Arne Falkfjell kommer til oss for å prate og mimre litt om gode, gamle dager i Vera, sier Roksvåg.

Selv om det blir mye god prat i Lunheim denne kvelden, gjør det nok godt med noen musikalske avbrekk - og også der snakker vi både høy kvalitet og god historikk. Bård Bratli, Jens Nikolai Roksvåg og Reidar Aksnes krydrer arrangementet med musikalske godbiter innimellom.

Hagergryn og sluring

Hva så med mat og drikke? Jo, det er en selvfølge i Helgådalen. En helt spesiell meny står klar. Hagergrynsuppe som velkomstdrink og mulighet for å få seg «langrennskosten» sluring (stekt flesk i terninger, blandet med mel og spedd med melk til tykk saus) i pausen.

– Det blir selvsagt også kaffe med nogo attåt, lover Odd Helge Roksvåg til de som synes det høres drygent ut.

Billettene til arrangementet finnes på Kultar.