Her blir det virkelig full fart i helga - VM-deltagere stiller til start

Ber alle med en hund i hus komme for å overvære arrangementet.

Lars Johannes Tuset styrer, mens Patrik Stornes sitter på.  Foto: Innherred Trekkhundklubb

Sport

Lørdag arrangeres det Trøndercup i hundekjøring i Blommen skisenter i Verdal. Det er åpent for alle typer hundekjøring. Løypene innbyr til stor fart. Det er også et barneløp som går av stabelen i Blommen.

Cuprennet er en del av en cupserie på totalt seks løp. Det kåres både vinner for enkeltløp og sammenlagtvinner.

Ketil Reistad, som også er far til VM-deltagerne Tonje og Vegard Reistad, forteller at hvem som helst kan ta med hunden sin å komme i helga.

- Her kan hvem som helst komme! Det eneste man trenger er et par ski og en hund. Hvilken som helst hundetype kan brukes i snørekjøring, som er den øvelsen som krever minst utstyr for å delta. Da går du på ski bak hunden, og har en line frem til hunden slik at den kan dra løperen litt samtidig som den løper runden. Vi ønsker alle som vil prøve hundekjøring hjertelig velkommen til Blommen. Etter løpet vil det også bli muligheter for alle barn til å prøve hundekjøring i kontrollerte former i regi av Innherred trekkhundklubb som er arrangør for det hele. Der vil erfarne hunder og hundekjørere hjelpe til, forteller Reistad, som også røper at de to VM-deltagerne stiller til start i helga.

Flere andre lokale utøvere kommer også for å delta.

- Vi håper mange tar turen i helga, avslutter Reistad.

De kan også friste med gratis kaffe og sjokoladekake etter barneløpet som arrangeres i helga.