Tror grundighet, nysgjerringhet og en genuin interesse er avgjørende i jobben sin

Levangsbyggen har forklart jobben sin til et nettsted for unge talenter og fremtidens ledere.

Sindre Wiik på Fløien med Bergen i bakgrunnen.  Foto: Privat

Sport

Talent Media er nemlig nettavisen som ønsker å fortelle inspirerende historier om unge talenter som gjør det bra i arbeidslivet.

De har en egen spørsmål- og svar-spalte som heter «Forklar meg jobben sin», og der er levangsbyggen Sindre Wiik (29) den utvalgte nå sist. Han jobber som sportsjournalist i Bergensavisen.

– Jobben min går kort og godt ut på å skrive nyhetsartikler fra idrettsmiljøet i Bergen, alt fra notiser til lengre reportasjer, forteller han i intervjuet som Innherred har blitt oppfordret til å videreformidle.

Fløtta ut

Sindre valgte Bergen og Brann

Han er ingen troillunge.

Rett før jul var han gjest i en av Innherreds faste spalter, nemlig «Fløtta ut».

I intervjuet med Talent Media handler det nesten utelukkende om jobben hans, der han har tre konkrete arbeidsoppgaver: Ringe kilder på jakt etter nyheter og holde seg oppdatert på hva som skjer i idrettsmiljøet, skrive ferdig en eller flere artikler hver dag og å lese dokumenter på jakt etter nyheter. Det kan være andre aviser, fagblad, nettsteder, styreprotokoller eller offentlige dokumenter han har bedt om innsyn i.

Sindre Wiik har en bachelor i Sports Management fra Høgskolen i Molde og en bachelor i kommunikasjon fra Universitetet i Agder.

– Særlig førstnevnte har vært nyttig. Den har gitt meg innsikt i tema som idrettens organisering, idrettsjus og idrettsøkonomi, forteller han i artikkelen til Talent Media.

Han anser grundighet, nysgjerrighet og genuin interesse for det man skriver om som avgjørende for en journalist. I hverdagen bør journalister takle høyt tempo, men samtidig ha tålmodighet over lengre tid i arbeidet med grundige saker.

– Media kan bli enda bedre på å skille seg ut i måten de omtaler saker som flere skriver om, synes han.

Tidligere har Sindre Wiik jobbet som journalist i Innherred, og under studiene i Fædrelandsvennen i Kristiansand. Siden høsten 2015 har han bodd i Bergen og vært tilknyttet Bergensavisen siden det.