Vinne-Jonas får tidenes mulighet til å sette ny pers

Drømmer om to hundre meter.

Jonas Viken, her i Granåsen ved en tidligere anledning.  Foto: Johannes Strand

Sport

Verdenscupen i hopp dreier seg for tiden om Raw Air, den norske hoppuka med renn i flere ulike bakker i løpet av en drøy uke.

Til helgen avsluttes det hele med skiflyging i verdens største hoppbakke i Vikersund. Der trengs det naturligvis også prøvehoppere, og en av de 21 som er tatt ut til det er Jonas Viken fra Vinne.

Allerede torsdag setter han utfor Vikersundbakken for første gang. Bakken er ombygd noe siden Stefan Kraft satte verdensrekord der i 2017, med 253,5 meter.

Det lengste Jonas Viken noen gang har hoppet er 142 meter i Granåsen. Det har han tenkt å overgå med klar margin i helgen.

– Målet er å komme i 200-metersklubben, sier Jonas Viken.

Prøvehopperne får inntil tre hopp hver fra klokka halv seks torsdag ettermiddag. Fredag skal de teste bakken før verdenscuphopperne kommer til Raw Air-finalen, og lørdag og søndag fortsetter det med prøvehopping før lagkonkurransen og det avsluttende individuelle rennet.

– Særlig torsdag kommer vi nok til å se gleden, adrenalinet og entusiasmen hos prøvehopperne, når de endelig får slippe til i verdens største bakke, tror rennleder Ole Gunnar Fidjestøl - som selv er verdensmester i skiflyging fra Oberstdorf i 1988.