Hvilken avslutning på karrieren for Andreas Stjernen

Leverte sitt nest beste noensinne i sitt siste renn.

Andreas Stjernen var strålende fornøyd etter sitt andre hopp.   Foto: NRK

Sport

Andreas Stjernen lå på andreplass etter første omgang i sitt aller siste verdenscuprenn i Granåsen.

Til tross for bakvind leverte han et knallhopp på 137 meter, og lå bare ett og et halvt poeng bak Ryoyu Kobayashi som ledet.

I andre omgang hoppet han like langt, til enorm jubel fra hjemmepublikummet.

Japaneren slo til slutt Stjernen med 10,4 poeng, men andreplass var en fantastisk avslutning for levangsbyggen, som ikke har hatt noen stor sesong, og falt stygt i Lahti.

Andreas Stjernen legger nå skiene på hylla. Han blir stående med sin ene verdenscupseier fra skiflygingen i Kulm i fjor, et resultat han altså var nær ved å kopiere i sitt siste renn.

- Nå er jeg bare veldig happy med hoppingen i dag. Resten synker vel inn etter hvert. Det var en fin avslutning, sa Stjernen til NRK nede på sletta.

Selv om hoppformen mildt sagt ikke har vært god den siste tiden, klarte han å ta ut sitt aller beste på hjemmebane.

- Det er sånn jeg sikkert har 100 hopp av i Granåsen, men veldig godt å få det ut når det gjelder, sier Stjernen, som til sist forteller at den største i hoppkarrieren rett og slett har vært gleden over å drive med idrett.

Stjernen har ellers VM-gull i laghopp i skiflyving i fjor, og OL-gull i laghopp fra PyeongChang samme sesong. I VM-sammenheng er det blitt sølv og bronse i de to siste VMene for lag, i Lahti og Seefeld.