«Att vara underdog er lätt – att vinna på bestilling er noget annet!»

Og plutselig har de kommet seg ut av sumpen.

Fornøyd trener, Bjørn Blomquist.  Foto: Roger M. Svendsen

Sport

«Det er ikke så fancy men fan ta mig så vill disse jentene slåss för drakta si», oppsummerer den svenske treneren etter torsdagens kamp.

Tre strake

Tre strake seire gjør godt for poengfangsten, men pusterommet er likevel ikke all verden.

Levanger håndballklubb har spilt seg oppover på tabellen. Etter torsdagens sterke seier mot Sverresborg hjemme i Trønderhallen (28-16), kan både lag og supportere glede seg over 15 poeng og sjuendeplass i avdelingen. Levanger har dermed karret seg opp fra nedrykkssumpen, og er nå plassert omtrent midt på treet på tabellen.

Pusterommet er likevel ikke veldig stort. Det er ikke mer enn to poeng som skiller fra den berømte streken. Kongsvinger er det laget som i øyeblikket ligger på nest sisteplass (13 poeng) og dermed like under nedrykksstreken.

God utvikling

Etter en tøff sesong så langt, har Levanger likevel all grunn til å glede seg over siste tids utvikling. Lørdag og søndag sist helg vartet spillerne også opp med to seire på Østlandet (23-16 over Gjøvik og 28-20 over Lillehammer-Faaberg).

- Jeg blir nesten rørt

LHK-spillerne imponerte treneren med stor laginnsats i lørdagens bortekamp.


Via Levanger håndballklubbs facebooksside berømmer Bjørn Blomquist innsatsen til Levanger. Mens han beskriver dagene på Østlandet som mulighetenes helg, der Levanger møtte som «underdogs» og spilte uten press, men med stor tenning og lekne til sinns, mener han torsdagens oppgjør mot Sverresborg var av en annen karakter.

Nerver, nerver, nerver

- I dag møter vi et Sverresborg som er klart svekket av skader, men som ikke på noen måte har en intensjon om å kaste inn håndkleet. Vi møter et lag som er godt forberedt til kamp. For LHK er det i første omgang nerver, nerver og nerver, og det er kanskje ikke så rart, beskriver han.

- Et lag som har som oppgave å berge plassen i andredivisjon setter sitt preg på kampen, tilføyer han, og deler samtidig mye ros: «Dagens LHK preges av moral, litt rot, fantastiskt spill, fokus och glede samt vinnarmentalitet. Det er ikke så fancy men fan ta mig så vill disse jentene slåss för drakta si!»