Søstersuksess i norgescupen

U18J-63 viser f.v. Ingrid Nærum, Sandefjord Jk (sølv), Emmeli Ertzaas, Levanger Jk (gull) og Stina Aar Andersen, Namsos JC (bronse). 

Sport

Sist lørdag sto Levanger Judoklubb som arrangør for norgescupstevnet Åpent Trøndersk Mesterskap i Trønderhallen. Etter et barnestevne med 80 barn som forrett, møttes ca. 170 påmeldte utøvere til kamp om medaljer og norgescup utover lørdagen. 17 norske- og 3 svenske klubber var representert i det som hittil i år er landets største judostevne.

De trønderske judokjemperne markerte seg til gangs og sto for hele 43 medaljer, derav 11 gull. Arrangørklubben slo til med «girlpower» da søstrene Ertzaas ved Pernille (14) og Emmeli (16) tok heim klubbens alle 3 gullmedaljer fra stevnet. Pernille, som er førsteårs ungdom (U15), var rimelig suveren i Jenter U15-48 kg, mens storesøster Emmeli like godt kapret to gull, da hun vant både Jenter U18-63 kg og juniorklassen U21-70 kg. En ekte judofamilie dette, da lillebror Torjus, som først neste år er ungdomsutøver, debuterte på dispensasjon i U15. Han kunne naturlig nok ikke kopiere sine mer rutinerte søstre, men fikk nyttig kamperfaring med seg i løpet av dagen. Det skal i allefall ikke stå på mangel av forbilder.

U15J-48 viser f.v. Mina Petersen, Trondheim Judokwai (sølv), Pernille Ertzaas, Levanger Jk (gull) og Saga Edling-Ringman, Söderhamns Jk (bronse). 

 

Levanger Judoklubb tok videre tre sølvmedaljer. Verdalingen Ottar Bjørnebo (13) tok for en måned siden sin første norgescupmedalje, et sølv i sølvbyen Kongsberg, en prestasjon han altså greide å kopiere på lørdag. I tillegg fikk han med seg klubbkamerat David Siska opp på bronseplass. Sølv ble det også på Elise Bjørås. Ikke i hennes favorittklasse Jenter U18-57 kg, der det "kun" ble bronse, men faktisk i seniorklassen. Der måtte hun gi tapt for vinneren fra Sundsvall, men i kamp om sølvmedaljen slo hun rutinerte Hanne Myrnes fra Bødø. Det er bortimot oppsiktsvekkende av ei jente som fyller 15 år i mai, å slå den sympatiske Bodøutøveren som kan rutte med både gull og andre medaljer fra Veteran-VM, selv om dyrlegen fra Bodø nå prioriterer fritiden på å drive klubb i Bodø og trene kommende topp- og breddeutøvere.

Den tredje og siste sølvmedaljen ble kjempet inn av Sander Næssan i Gutter U18-73 kg som var veldig nære å ta gullet. Etter overgangen til U18, i en vektklasse med høyt nasjonalt nivå, har toppresultatene latt vente på seg. Men med lørdagens sølvmedalje og bronsen på Kongsberg, viser Næssan at den gode treningsinnsatsen begynner å betale seg og gir inspirasjon for videre satsing.

U18G-73 viser f.v. Sander Næssan, Levanger Jk (sølv), Simen Brunvatne, Budosør (gull), samt Jostein Bø, Ippon Jk & Odin Sandnes, Namsos JC (begge bronse). 

Neste viktige stevne for Levanger Jks norgescupdeltakere er Bodø Barents Judo Cup i pinsen, med nevnte Hanne Myrnes som stevneleder. Da det settes opp buss nordover, sammen med bl.a. naboklubben i Namsos. Selv om noen klubber sørpå pleier å nedprioritere dette stevnet, får man ikke eventuelle medaljer gratis, for både russiske og finske judoklubber pleier å trekkes til Bodø Barents Judo Cup.

Johnny Lund