Tapte med 14 mål i høst - spilte uavgjort mot «stjernegalleriet» nå

– Det vitner om utvikling.

Marin Sønstebø stod strålende mot Byåsen. Her fra en tidligere kamp mot Storhamar.  Foto: Roger M. Svendsen

Sport

LHKs avtroppende trener Björn Blomquist var strålende fornøyd med fredagens kamp mot Byåsen bredde i Trondheim.

LHK slet lenge helt i bunnen av tabellen i 2. divisjon, men fikk et løft mot slutten og berget plassen. Årets eksamen var mot topplaget på bortebane, et lag som LFK tapte 18-32 mot i Trønderhallen i november - en kamp der Byåsen var bedre på absolutt alt.

Fredag ble det 23-23, i en kamp der lagene hadde hver sine gode perioder. Etter 10-10 til pause, rykket LHK først fra til 18-13, før Byåsen bredde snudde det hele til ledelse 19-18. Deretter hadde LHK en ny god periode og ledet 22-18, men Byåsen ga seg ikke og snudde nok en gang til 23-22. I sluttsekundene utliknet LHK og fikk med seg et meget sterkt poeng.

– Det føltes som en seier for lagånden og arbeidsmoralen, som har blitt så sterk i løpet av sesongen, synes Blomquist.

Keeper Marin Sønstebø var sammen med toppscorer Maria Rekkebo de beste på et meget godt LHK-lag. Hun reddet mer enn halvparten av skuddene. Backup Ida Flakne ble også avgjørende, med å redde mot en Byåsen-spiller som var helt alene gjennom på slutten.

– Det var også imponerende innsats av de tilreisende LHK-, Stjørdal- og Blink herre-supporterne som laget leven på tribunen, synes Björn Blomquist, som nå overlater roret i LHK til Thomas Engen, mens han selv skal bruke all sin tid på Stjørdal håndballklubb neste sesong.

Onsdag 27. mars

Ny trener for Levanger

28-åringen har målet klart.

Bragden mot Byåsen ble nok en liten utladning for LHK, som søndag avsluttet serien med å tape 18-26 mot Charlottenlund2, en kamp der de lå under med ni mål midtveis, men hevet seg mye i andre omgang.