Vant i går - skal konkurrere mot de beste i verden om en måned

Yngve Skogstad skal konkurrere i Finland. Foto: Roger M. Svendsen 

Sport

Yngve Skogstad fra Frol IL er tatt ut på det norske herrelaget som skal til Finland i juni for å konkurrere i verdenscupen i orientering. Det handler om tre konkurranser i Finland: mellomdistanse, jaktstart og langdistanse. Dette foregår i Vihti. I tillegg er det en sprintstafett i Helsinki helt til slutt. Konkurransene foregår fra 8.- 11. juni.

–Vi har en sterk tropp til den første verdenscuprunden, og målet er at vi skal legge listen for årets sesong allerede på direkten. Det innebærer at vi skal være med å prege alle konkurransene, og samtidig også gå helt til topps i noen av dem, sier landslagssjef Jørgen Rostrup i en pressemelding, og legger til:

–Jeg håper også at løperne bruker konkurransene som et ledd i VM – forberedelsene.

Etter granskningsløp på Jessheim lørdag og søndag er laget til årets første verdenscuprunde tatt ut. Til sammen 18 utøvere representerer Norge når den internasjonale sesongen innledes for alvor i Pinsen. Åtte dameløpere og ti herreløpere, da Eskil Kinneberg og Olav Lundanes har egne plasser i egenskap av at de er regjerende verdensmestre på henholdsvis mellom- og langdistanse.

Lørdag 11. mai vant Yngve Skogstad norgescupløpet på mellomdistanse som ble arrangert i Bjugn. Tobias Alstad fulgte fint opp med tredjeplass i yngste juniorklasse.

Søndag 12. mai var det ultralang distanse for junior i NM i orientering, og der ble Tobias Alstad nummer fem. Jo Forseth Indgaard fikk samme plassering i seniorklassen.