Martin med tre strålende løp under landsleiren

Martin Vehus Skjerve i Verdal OK viste kjempeform under O-landsleiren og hovedløpet for 16-åringer. Her i et lokalt løp.  Foto: Per Ivar Skinderhaug

Sport

Hovedløpet og O-landsleiren har funnet sted på Tynset i Nord-Østerdalen de siste dagene. Der har særlig Martin Vehus Skjerve vist seg frem av utøverne fra Verdal orienteringsklubb.

Under lørdagens hovedløp langdistanse ble han nummer fire i konkurranse med landets beste 16-åringer. Dagen etter var det sprintdistanse, og der ble han nummer sju.

Håpet å forsvare gullet

På langdistansen var han litt over minuttet bak medalje og 2.25 bak vinneren, mens det på sprinten bare var 13 sekunder opp til medaljeplass og 1.10 opp til vinneren.

– Jeg hadde vel egentlig et mål om å vinne, siden jeg vant i fjor, sier Skjerve til Innherred.

Tok gull i Hovedløpet

Verdalsjunioren knuste konkurrentene i favorittdistansen lørdag.

Direkte misfornøyd er han imidlertid ikke med innsatsen.

– Det gikk greit. Fjerde- og sjuendeplass er bra det.

To feil ødela

Han likte seg godt i løypa på langdistansen, fordi terrenget var fint med stødig underlag slik at det gikk an å løpe skikkelig.

– Jeg sprang ganske fort der. På sprinten løp jeg også ganske bra, men gjorde to relativt store feil som gjorde at jeg havnet lenger ned på lista.

God stafettetappe

På kretsstafetten onsdag løp han tredje etappe, og hadde tredje beste etappetid.

– Andre- og tredje etappe ble løpt i samme trasé, så jeg var vel sjette best om man ser på alle. Men det stemmer sikkert at jeg var nummer tre på akkurat min etappe, sier Martin Vehus Skjerve.

Nord-Trøndelag lag 1 ble til slutt nummer 15, etter at Mathea Baglo Bjørkeng løp den siste etappen.

Hun fikk med seg to 13. plasser i de individuelle løpene.

Mer enn O-løp

I tillegg til de offisielle løpene, har deltakerne på landsleiren hatt både en treningsdag og en aktivitetsdag, sistnevnte med blant annet en fjelltur med oppgaver.

– Vi løp også et moroløp der vi kledde oss ut og bare hadde det artig.

O-landsleiren er også en møteplass for unge o-løpere fra hele landet, der det sosiale er viktig.

– Vi bor sammen på skolen og blir godt kjent med hverandre, sier Skjerve, som tidlig onsdag ettermiddag satte kursen hjemover.

NM-helg i september

Neste store oppgave er O-idol hjemme i Verdal i september, som er en del av NM-helga 20. til 22. september, hvor det er norgescup sprint for junior og senior, NM knockoutsprint for junior og senior, NM-stafett for junior og finale i fellesstart i norgescupen for senior.