Treningssamlinger i Kroatia og Spania ga resultat

Fra venstre: Sander Fretheim Nygård (2pl), Danila Mikhailichenko (RUS, 1pl), Markus Ojala, Masterov Boris, (begge Estland, 3pl) 

Sport

Forrige helg deltok Levanger Karateklubb på Helsinki Open. Der målt de krefter med utøvere fra 17 andre nasjoner.

– Vi har trent godt gjennom hele sommeren, og kroppene er fulle av trening nå, men det var godt å få inn stevnefølelsen. Det er alltid litt nervøst og spent etter en periode med bare trening uten konkurranser, sier trener Stig Nygård i en pressemelding fra klubben.

Det gikk veldig bra for begge deltakerne fra Levanger karateklubb, Eskil og Sander Fretheim Nygård. Sander er 15 år, men deltok også i klassen over sin egen, for utøvere under 18 år. I første kamp møtte han en fra Estland, hvor Sander dominerte kampen og vant en solid seier. Neste kamp møtte han en vanskelig utøver fra India. Sander viste styrke og vant denne kampen også klart og dermed ble det finale. I finalen ble det tap mot en meget sterk russer, men sølv i dette selskapet er meget bra. I egen klasse ble det dessverre litt «stang ut» og dermed ingen medalje der.

Lillebror Eskil gjorde også sakene sine bra. Slo to utøvere fra Finland, men tapte semifinalen i siste sekund mot en svensk utøver. Bronsefinalen mot en nederlender var helt jevn, men også her et hårfint tap og dermed den «sure fjerdeplassen». Likevel en super prestasjon av Eskil.

Hårfint tap

Helgens stevne markerer sesongstarten for Levanger karateklubb. Neste helg er det treningssamling på Os utenfor Bergen for Eskil, mens Sander skal til Danmark på en annen treningssamling. Helgen deretter er det «Kick-off» med alle de beste utøverne fra Norge, i Oslo. – Så nå går det slag i slag.

Familien Nygård har brukt deler av sommerferien på å forberede seg til en ny sesong, ved å delta på treningssamling i Spania. I tillegg har Sander deltatt i Kroatia på treningssamling sammen med de beste trenere og utøvere i verden.

– Vi har brukt sommeren godt og hentet mye inspirasjon med oss hjem, sier treneren.

Sesongens hovedmål for Levanger Karateklubbs utøvere er 9th WIKF Global Cup i England, 19.–22. september.

– Dette er et VM for vår stilart i karate, Wado. Deretter er det Nordisk mesterskap i november.

Viktig med rekruttering

–Selv om vi er veldig fornøyde med sesongstarten er det aller viktigste at vi rekrutterer nye utøvere nå i høst. Klubben har allerede en solid gruppe med både voksne, ungdom og barn, med familiekarate som det mest populære. Karate er en meget god treningsform som passer alle uansett ambisjoner, alder og kjønn. Vi har et allsidig tilbud som vi virkelig håper skal bli populært i Levanger, skriver Levanger karateklubb i pressemeldingen..