I helgen er det NM i Østfold - der blir Verdal unike

Katrine Sørensen Moe med hesten Valita. Foto: Privat. 

Sport

Verdal og Omegn Rideklubb har for tredje gang et lag som er kvalifisert til å delta i lag-NM i dressurridning 14.-15. september.

Ifølge rideklubben er det høye krav til kvalifikasjon, og selvsagt et økonomisk løft å reise langt med fire hester. Verdal er det nordligste laget som deltar i årets NM som foregår på Fredriksborg ridesenter midt mellom Fredrikstad og Sarpsborg.

Laget består av Maria Wilsgård Aurstad med hesten Vlorisant, Liv Korsjøen Hiberg med hesten Ariane V.D. Kempenhoeve, Marit Aarset Grønn med hesten Aathens Achilles og Katrine Sørensen Moe med hesten Valita.

Maria Wilsgård Aurstad er student, og har tross sin unge alder deltatt på ett lag-NM tidligere. Marit Aarset Grønn driver til daglig Sandslia Ridesenter, og deltar for tredje gang. Disse to ekvipasjene deltok også på Landsmesterskap i dressur i Trondheim et par uker før NM med gode resultater. Videre består NM-laget av Liv Korsjøen Hiberg som driver Hiberg Hestesenter på Åsen og Katrine Sørensen Moe som til daglig er elev ved rytterlinja på Verdal videregående skole. De to sistnevnte deltok på elitestevne i Hønefoss i sommer som en siste oppkjøring frem mot NM.