Den tidligere kapteinen i toppdivisjonen måtte gi tapt for kreften

Sport

24. september tok livet slutt for Åge Liff, og onsdag 2. oktober var det begravelse fra Udland kirke for vukubyggen som hadde en stor karriere på fotballbanen.

Etter starten i Vuku med debut på seniorlaget som 16-åring gikk ferden nedover i bygda, og frem til 1980 spilte han i Verdal IL. Deretter ble det Viking i én sesong, Stavanger IF den neste, og så sju sesonger i Djerv 1919 med opprykk til øverste nivå som det store høydepunktet i 1987 - og kapteinsrollen da de året etter spilte mot RBK og de andre av Norges beste lag. I 1988 het det øverste nivået fortsatt 1. divisjon.

Åge Liff etterlater seg kona Anne Karin, datteren Carina og sønnen Christer.  Foto: Privat

Til sammen ble det over 350 kamper for Djerv 1919. Deretter gikk han over i ulike trenerroller på lavere nivå, til dels som spillende trener.

Åge Liff var utdannet med fagbrev fra Aker Verdal. Han var eier og driver i restaurantbransjen i Haugesund i over tjue år, på steder som Dikselen, Dampen og Mack-kjelleren. Den siste tiden var han imidlertid tilbake i sitt opprinnelige virke, utleid til mekanisk arbeid på plattformer.

Åge Liff hadde naturligvis sin viktige plass i jubileumsboka om de første hundre årene til Verdal IL.

Omtalen av Åge Liff i boka Verdal IL - de første 100 år. 

Han ble sist intervjuet i Innherred i romjula i fjor. Da hadde det gått nesten to år siden han fikk påvist kreft første gang.

Fra Vuku til «araberbyen»

Fotballen har mye av skylden for at Haugesund ble hans hjem.

Haugesunds Avis (+) omtalte dødsfallet i forrige uke.

– Han var en raus og god mann med mange kvaliteter. Han var opptatt av folk rundt seg, men var også en forsiktig mann. Han tok ikke rommet, men var en viktig del av rommet, skrøt kameraten Øystein Gunnarshaug.

Kona Anne Karin spurte ham allerede første dagen etter de møttes om han tenkte å flytte hjem til Trøndelag.

– Det ville han ikke gjøre. Det var noe med helheten her han ønsket å være en del av. Folkene, fotballen og det sosiale, sa Anne Karin Liff til avisa.

Familien kjøpte seg leilighet i Thailand, og i Pattaya var han med i Sjømannskirken og sponset et fotballag der nede med drakter.

Lørdagen før han døde giftet datteren hans seg.

– Pappa fikk fulgt meg opp kirkegulvet, og var lykkelig over å få være med på den store dagen, sier Carina Liff.

I tillegg til kona og de to barna Carina og Christer etterlater han seg tre barnebarn og et bonusbarnebarn.