Imponert over Blink - men håper en trøndersk fotballfest kan stikke kjepper i hjulene på opprykkstoget

Styreleder Robert Eriksson håper på fulle tribuner på Tobb Arena Levanger lørdag. 

Sport

Lørdag spilles årets store lokalderby i Trøndelag mellom Levanger FK og Stjørdals-Blink. Hvem er best i gamle Nord-Trøndelag? Vil LFK stikke kjepper i hjulene for Blink-lokomotivet i kampen om opprykk til OBOS-ligaen?

Det spør LFKs styreleder Robert Eriksson i en pressemelding.

Sist lagene møttes var i 2. runde cupen. Den gang gikk LFK seirende av banen med en 3-0-seier, mens Blink gikk av med seieren hjemme i vårens seriekamp, som endte 4-0.

Lørdag inviterer LFK til trøndersk fotballfest.

– Dette blir årets trønderderby. Begge lag fortjener fulle tribuner, og stor patriotisme. Derfor vil alle som kommer på kamp få gratis inngang. Dette gjør vi for å trekke mest mulig folk, skape en best mulig ramme rundt kampen, og mest mulig trøkk. Vi skal rett og slett skape en god gammeldags trøndersk fotballfest, sier Eriksson.

Kampen er klubbens «Vi bryr oss»-kamp.

– Her har klubben utfordret næringslivet til å støtte klubben med for eksempel 1, 5, 10 og gjerne 15 kroner per tilskuer.

Eriksson forklarer at «Vi bryr oss»-kampen er et ledd i dugnaden for å få inn penger slik at klubben skal kunne videre føre sin toppfotballsatsing på dagens nivå.

– Får vi inn mer penger enn hva vi har budsjettert med, vil vi kunne bruke disse til å styrke vårt sportslige arbeid, og kanskje også vil det kunne bidra til at vi kan beholde dagens trener, sier Eriksson, som har ønsker og drømmer før lørdagen.

– Jeg ønsker meg smekkfulle tribuner, med lidenskap, og et varmt bankende hjerte full av patriotisme for klubben. Jeg tror det også vil komme mange fra Stjørdals-regionen til kampen, og kan man tenke seg et bedre omdømme for fotballen i gamle Nord-Trøndelag med to lag som hevder seg godt i PostNord-ligaen, og hvor det ene faktisk kan ta steget opp til OBOS-ligaen, spør han.

Eriksson stiller også det retoriske spørsmålet: Hvem vinner tribunekampen, med kamprop og trøkk.

– Jeg mener naturlig nok at LFK har ligaens beste supportere, og har utfordret Blink-supporterne til å vise at de kan ta opp kampen med oss på tribunen. Klart, vår ambisjon er både å vinne kampen på tribunene og på banen, som det mest entusiastiske publikummet, og det beste fotballlaget, sier Eriksson.

LFKs styreleder er imponert over hva Stjørdals-Blink har fått til i år, synes laget har vært bunnsolide, og at de derfor må kunne gis favorittstemplet.

– Men jeg kan forsikre Blink om at det er et meget sultent LFK lag de vil møte, og som er innstilt på å bite fra seg og gi dem kamp så det holder. Vi har nemlig svært lyst til å revansjere tapet fra i vår, og stå igjen med to seire mot Blink dette året, sier han, før han kommer med sin appell til alle fotballinteresserte på Innherred: Møt opp på kamp på og la oss fylle Moan og heie frem Innherreds fotballstolthet - LFK.