Tilbake på fotballbanen kun et år etter omfattende ryggoperasjon: - Jeg trodde en stund at jeg aldri skulle komme meg på en fotballbane igjen

Sport

Rikke Indahl Fjellhaug (19) var en av de mest lovende spillerne i sin aldersgruppe i Trøndelag før ryggproblemene tok overhånd. Nå er hun klar for bydelsklubben Nardo i Trondheim – kun et år etter en omfattende ryggoperasjon (skolioseoperasjon ved St. Olavs Hospital, journ. anm.).

- Om jeg kommer til å spille i 2. divisjon (Nardo 1) eller 4. divisjon (Nardo 2) er foreløpig usikkert, men jeg ønsker selvfølgelig å komme i form igjen. Jeg trodde en stund at jeg aldri skulle komme meg på en fotballbane igjen, så nå er jeg fornøyd bare jeg får spille fotball, sier Fjellhaug til #innspark-redaksjonen.

- Målet i første omgang er nok bare å kjenne gleden av å spille fotball, og at ryggen forhåpentligvis skal tåle det. Ellers har jeg alltid hatt innstillingen om å gjøre mitt beste og ambisjoner om å bli så god som mulig i fotball, avslutter 19-åringen.

Ved siden av fotballen studerer hun ergoterapi ved NTNU i Trondheim.  Foto: Privat

Nå studerer hun en bachelorgrad i ergoterapi ved NTNU i Trondheim.

Fjellhaug har tidligere spilt for Stiklestad IL, Vuku IL og Verdal IL. Hun var blant annet en del av Vukus J16-lag som ble nummer tre i Norway Cup i 2016. I tillegg har hun vært med på en rekke kretstiltak og lignende opp gjennom årene.

Rikke Indahl Fjellhaug var kaptein for Vuku-laget som ble nummer tre i Norway Cup i J16-laget i 2016.  Foto: Faksimile, Mediehuset Innherred

Hør ukas podkast øverst i saken!


Er med på kretslagssamling i Nederland

Rikke (16) fra Vuku drar rett fra Norway Cup-medalje til nytt fotballeventyr.