Ja, han tar over som LFK-trener

Per Verner Rønning på Moan onsdag ettermiddag.  Foto: Erlend Aune

Sport

LFKs stopperbauta Per Verner Rønning, som var assistent til Magnus Powell i årets sesong, tar over hovedansvaret i 2020-sesongen. Det er klart på en pressekonferanse på Moan onsdag ettermiddag.

Han la egentlig opp etter 2017-sesongen, men var på banen i tre kamper for førstelaget i år også, samt i seks kamper for andrelaget i 4. divisjon.

Det var særlig to kandidater LFK jobbet med i sluttfasen av sin trenerjakt, i tillegg til Rønning var Mattias Nylund, den tidligere assistenten til Magnus Powell i EIK aktuell som ny LFK-trener.

Men til syvende og sist falt altså klubben ned på sin egen Per Verner Rønning, som spilte i klubben frem til 2005 før han gikk til Kongsvinger, deretter svenske AIK, videre hadde mange suksessfulle sesonger i Bodø/Glimt som igjen førte ham til RBK fra 2012 til 2014, før han tok turen hjem til LFK og var en viktig bidragsyter i årene i 1. divisjon.

– Det har vært en lang prosess, men jeg gleder meg som en liten unge. Dette er klubben jeg har vokst opp i, og som jeg har fått muligheten til å ta steg i, sa Rønning på pressekonferansen ifølge LFKs egen hjemmeside.

LFK Stallions lover å gi den nye treneren full støtte.

– Et spennende valg. Vi ønsker masse lykke til, uttrykker Frank Robert Følstad Olsen på supporterklubbens Facebook-side.

Per Verner Rønning skal naturligvis også ha en assistent, men hvem dette blir er foreløpig ikke klart.

På pressekonferansen ble det opplyst at Rønning selv skal få være med og velge sin assistent, og at det er noe klubben vil jobbe med umiddelbart i håp om å få på plass så raskt som overhodet mulig.