Nå skal den tidligere LFKeren bli spillende trener i 4. divisjonsklubb

Vegard Båtnes Braaten i kledelig LFK-drakt foran 2015-sesongen.  Foto: Vegard Knudsen

Sport

Det ble 21 kamper og fire mål på Vegard Båtnes Braaten i LFK-drakta i 2015-sesongen. Deretter gikk turen til Alta, som han også spilte for en periode før han ble LFK-spiller, og før han spilte for Bodø/Glimt.

Nå tar han fatt på et nytt kapittel i fotballkarrieren. Det skriver Framtid i Nord. Braaten blir nemlig en del av teamet i Bossekop UL i 2020-sesongen. Hans rolle blir å være spillerutvikler og spillende assistenttrener.

I år spilte han for BULs retrolag i 5. divisjon, og scoret 41 mål (!) på 13 kamper.

– Jeg spilte flere kamper enn jeg var på treninger, sier Braaten, som har planer om å legge inn noen flere økter for å kunne være med i 4. divisjon neste år.

Braaten la toppsatsingen på hylla etter fjorårssesongen for å prioritere jobb og studier. Målet til Bossekop er å komme seg opp i 3. divisjon i løpet av noen år, slik at de kan være et mer naturlig steg opp for spillere som ønsker seg videre til Alta - som er i 2. divisjon - men også har hatt opphold i 1. divisjon de senere årene.