Birgit Skarstein til sprintfinale

Birgit Skarstein er klar for sprintfinale etter dagens 3. plass i prologen, og 2. plass i semifinalen i tyske Dresden. 

Sport


Birgit Skarstein er klar for sprintfinale etter dagens 3. plass i prologen, og 2. plass i semifinalen i tyske Dresden. Skarsteins semifinale var et gnistrende løp fra start til mål. Finalen i verdenscupen paralangrenn går i morgen, søndag 12. januar 2020 klokka 14:40.

- Det var kjempeartig, stråler Birgit Skarstein i en pressemelding fra Norges skiforbund.

- Ei veldig morsom løype hvor det er mye opp og ned, frem og tilbake, hit og dit og til og med små hopp. Jeg måtte virkelig ha tunga rett i munnen og være tilstede, for «alt» kan skje i sprint, legger hun til.

Har en plan

De viktigste utfordrerne til Skarstein er de amerikanske medaljegrossistene Oxana Masters og Kendall Gretsch, som begge var foran henne i dag. Skarsteins plan for morgendagen er å gå ut så fort hun kan.

– Det er ei 650 m lang løype, så det er bare å gi bånn pinne fra start til mål og prøve å ta de smarteste linjene hele veien, her har jeg ikke et sekund å tape, sier Skarstein.

Paratrener Magnus Evenby er godt fornøyd med Skarsteins innsats i dag.

– Birgit tar seg enkelt videre til finale. Løypa er i utgangpunkt ganske flat, og dermed perfekt for Birgits styrke og rekkevidde. Likevel er traseen svært utfordrende da den ikke er sporsatt, sier Evenby.

Historisk

Verdenscupen i tyske Dresden er historisk da det for første gang arrangeres para-World Cup sammen med FIS World Cup. Den norske troppen reiser som ett team med felles støtteapparat, bosted og smøretrailer.