#Innspark (69)

Hevder en gylden sjanse ble misbrukt da LFK rykket opp

Sport

I denne ukas episode av #Innspark er den nye treneren for Vukus kvinnelag, Frode Strand, gjest. Strand har tidligere erfaring som trener og spiller i blant annet Verdal IL, Levanger FK og Steinkjer FK. De siste par sesongene har de tre nevnte klubbene hatt en sportslig nedtur. I 2020 blir Verdal, Steinkjer og Vuku å finne i 4. divisjon, mens Levanger troner som flaggskipet på Innherred med sin deltakelse i 2. divisjon.

Kunne hevet alle

På spørsmål om hva som har gått galt er Strand klar på når det gikk galt.

- Da Levanger rykket opp etter 2014-sesongen, hadde de en gylden sjanse til å heve nivået på både egen klubb og klubbene rundt. Den sjansen ble misbrukt.

Frode Strand er gjest i den nyeste episoden av podkasten #Innspark. 

I podkasten forklarer han hva han mener. I korte trekk handler det om dette:

Da LFK rykket opp til 1. divisjon ble nåløyet mye trangere for klubbens egne juniorspillere.

– Det var et juniorlag i Levanger med svært mange gode spillere, til dels med landslagserfaring. Tre av dem fikk A-lagskontrakt, men en rekke andre burde fått muligheten til å bli leid ut til Verdal og Steinkjer, og spille seniorfotball i 3. divisjon, mener Strand.

Han anslår at 12-13 av spillerne var gode nok til å spille i de to klubbene.

– Det kunne både hevet de aktuelle spillerne, og det kunne hevet Verdal og Steinkjer. Jeg tror klubbene kunne hatt noe å lære av spillerne også. I tillegg kunne nok en slik utlånsordning bidratt til et bedre samarbeidsklima mellom alle klubbene på Innherred, sier Strand i podkasten, som du kan høre øverst i saken.

Får pekepinn på nivået

Frode Strand snakker naturligvis også mye om sitt nye trenerengasjement, og peker på trenings- og garderobekultur som to viktige aspekt for å lykkes innen fotball. Han forklarer hvordan han skal innføre dette i Vuku.

Laget rykket opp til 3. divisjon i 2019. Allerede på lørdag får Strand en pekepinn på hvor laget hans står når 1. divisjonslaget KIL/Hemne er blant motstanderne i nyttårscupen i Vukuhallen. Til sammen skal seks lag i aksjon, og første kamp har avspark klokken ni på morgenen.

Gode historier blir det også, og blant historiene Strand forteller er fra da han prøvespilte for to toppklubber i Nederland, og hvordan Nils Arne Eggen tok vare på ham under kamper med Rosenborg.

Leter du etter noen av de eldre episodene av #Innspark, kan du gå inn på en av de tidligere artiklene. Vi linket lenge opp samtlige tidligere podkaster i sakene, men med så mange episoder som er kommet ut begynner siden å bli vel tung å laste.