Fikk nærkontakt med bjørn i Östersund

Med vinduet på førersiden åpent fikk Tobbe Hising et spesielt møte med en bjørn i Östersund søndag kveld.  Foto: Skjermdump fra video

Sport

Storsjöcupen skulle ha startet i morgen, 30 . juni. Det ble ingenting av på grunn av koronaen. Istedet er det fritt frem for krabater på fire bein om dagen. For søndag kveld ved halv tolv-tiden fikk svenske Tobbe Hising nærkontakt med en bjørn, som han filmet og delte på sin Facebook-profil. Videosnutten er allerede delt et par-tre tusen ganger.

Innherred har fått lov av videofotografen å dele videoen i vår artikkel.

–Självklart får du gärna dela videon. Kör hårt! svarer Tobbe Hising i en epost til Innherred.

– Var du redd?

– Haha inte så rädd faktiskt. Mest en mäktig känsla som sagt, sier Hising, som sa nettopp det til Sveriges Radio mandag morgen.

Fikk tips

Tobbe Hising fikk høre om at en bjørn hadde gått over E14 i retning skistadion i Östersund, og av nysgjerrighet la han og samboeren ut på leting etter bjørnen. Det skulle bli et skikkelig nærmøte.

– Ja, det ble litt vel nære, medgir han overfor radioen. Nærmøtet skjedde rett ved Östersunds arena, og på det nærmeste var bjørnen som man kan se av videoen bare et par meter fra bilen.

Tobbe Hising fikk virkelig nærkontakt med bjørnen. Vi har fått tillatelse til å dele videoen i artikkelen.

– Vi så den først ved en søppelbøtte et stykke unna, og så prøvde vi å holde litt øye med hvor den gikk, forteller Hising, som bor bare noen hundre meter unna.

Mektige dyr

– Jeg fikk jo øyekontakt med bjørnen, sier en opprømt Hising, og innrømmer at han undret på hvor raskt vinduet ville gå opp hvis bjørnen nærmet seg enda mer.

– Det ble i overkant nært, sier Hising, og beskriver møtet som en merkelig følelse.

– Man blir jo litt påvirket. De er virkelig mektige dyr når man får dem så nært.