– Hun burde vært på lista over de 25 største i Trøndelag

Birgit Skarstein har både tatt gull og profilert paraidretten på en positiv måte, men det var ikke nok til å komme på Adresseavisens liste over de mest betydningsfulle innen trøndersk idrett.  Foto: Privat

Sport

Adresseavisen har i sommer kåret de 25 personlighetene som har betydd aller mest for trøndersk idrett. Ikke bare sportslige prestasjoner ble vektlagt, men også evne og vilje til å påvirke idrettens utvikling, personlighetens popularitet og evne til å begeistre.

Ikke helt uventet havnet Nils Arne Eggen på topp foran Petter Northug jr, med Hjalmar Andersen på tredjeplass og Marit Bjørgen nummer fire. Videre på lista fantes eksempelvis Marit Breivik på sjuendeplass, mens Jan Egil Storholt og Atle Kvålsvoll var de to siste som ble med på topp 25-lista til regionsavisa.

Slike lister skaper som alltid diskusjoner, og tirsdag publiserer avisa seks innspill fra lesere som savner navn eller har innspill til lista.

– Det største forbildet

Som eksempelvis Solveig Birkeland, som ikke sier noe på at Eggen er øverst, men synes Birgit Skarstein burde vært med.

– Finnes det en god grunn til å holde verdensmesteren Birgit Skarstein utenfor listen over de 25 beste, spør hun, og har vondt for å tro det.

– For meg er hun det største forbildet og den jeg har mest å lære av, ikke bare i Trøndelag, men i hele Norge. Hun gjør det stort i flere idretter og står i spissen for å utvikle dem videre, og tar seg tid til å vise stort samfunnsansvar og har vel omtrent samme grad av godt humør som det Hjallis hadde.

Ann-Magret Røsten Vedal er av samme oppfatning.

– Jeg kjenner at jeg blir forbannet og litt trist når ikke en eneste av profilene som har havnet på denne listen er en paralympisk utøver. For meg er det krystallklart, av flere grunner, at Birgit Skarstein skulle ha vært på denne listen, til og med veldig høyt opp.

Savner Sverre-rytteren

Åge Sivertsen mener på sin side at Knut Knudsen burde vært med.

– Han var Norges dominerende syklist i 1970-årene, med OL-gull i 1972 og VM-gull i 1973, flere VM-medaljer, seks etappeseire i Giro d' Italia og til sammen 49 proffseire. Men dette var ikke nok til å komme med blant de 25 som har betydd mest for trøndersk idrett ifølge Adressa. Forstå det den som kan.

Andre utøvere som savnes på lista fra engasjerte Adressa-lesere er verdens beste håndballspiller, Sander Sagosen, og landslagssjef Christian Berge, som har løftet Norge fra å være et relativt mediokert håndballandslag til å prestere også når det gjelder som mest.