Disse to signeringene blir gull verdt for LHK

Boligbyggelaget TOBB og kraftindustriselskapet TrøndelagKraft signerte fredag en samarbeidsavtale med Levanger Håndballklubb. T.v. Øystein Veske (TOBB), Thomas Engen (LHK) og Vegard Sjøvold (TrøndelagKraft).   Foto: Jørgen Haug

Sport

Fredag signerte Levanger Håndballklubb toårig samarbeidsavtale med Boligbyggelaget TOBB og kraftindustriselskapet TrøndelagKraft. LHK-trener Thomas Engen var naturligvis meget fornøyd med å ha sikret seg såkalte «gullsponsorer».

- Det er utrolig viktig at vi har noen samarbeidspartnere som ser verdien av å være med å støtte opp om idretten - og særlig håndball for vår del, sier LHKs trener Thomas Engen om det nylig inngåtte samarbeidet.

- Det koster å drive klubb, så vi er helt avhengige av samarbeidspartnere som støtter opp rundt oss økonomisk. Det bidrar til at vi både kan ha et førstedivisjonslag og heller ikke ha så store kostnader på aldersbestemt. Det betyr jo alt, rett og slett. Idretten er bygd opp slik at det er sponsorer og dugnaden som gjør det mulig å holde lysene på, for å si det sånn. Vi er en klubb med spillere fra hele regionen, så det er viktig for oss å være attraktive i de store bedriftene i området, fastslår Engen.

TOBB blir med videre

TOBB har vært med som samarbeidspartner for LHK helt siden sist gang Levanger hadde et håndballag i eliten. Skogningen Øystein Veske er regionleder i gamle Nord-Trøndelag. Fredag var både han og TOBBs viseadministrerende direktør Torkil Iversen til stede i Trønderhallen.

- LHK er en regional klubb og har appell i et større område enn bare Levanger. Det er en klubb som favner bredt og et toppidrettsmiljø som er veldig viktig for området, sier Iversen.

TOBB ble etablert i norddelen av fylket tilbake i 2014. Bedriften har hatt sterk vekst og ønsker å vise gjennom slike samarbeidsavtaler at de er villige til å legge igjen kroner også utenfor Trondheim.

- Vi har hatt god vekst i regionen, og da er det artig for oss å gi tilbake til idretten og den nordlige delen av Trøndelag. Vi ønsker å bidra til vekst i idretten i dette området også.

TrøndelagKraft ny samarbeidspartner

TOBB og TrøndelagKraft har hatt et mangeårig samarbeid. Historisk sett har sistnevnte hatt sitt hovedfokus på samarbeid med idrettsforeninger i den sørlige delen av fylket, men nå ønsker de å være mer synlig i det nordlige miljøet. Fra før er begge aktørene inne på sponsorsiden i Levanger Fotballklubb.

- Da det ble et samlet Trøndelag ønsket vi å utvide vårt samarbeid med TOBB i den nordlige delen av fylket. I fellesskap har vi nå kommet frem til at vi også ønsker å bidra med et samarbeid inn i håndballen, sier salgssjef i TrøndelagKraft Vegard Sjøvold.

- Viktig å ha et topplag i regionen

Alle tre partene er tydelig på at nærhet til et toppidrettsmiljø i håndball er viktig for rekrutteringens del. For begge sponsorene er det viktig å fremheve at topp og bredde henger nøye sammen.

- Det er selvfølgelig positivt at Levanger er tilbake i norsk topphåndball, men det er ikke først og fremst derfor vi signerer denne samarbeidsavtalen. Det er en langsiktig tankegang som ligger bak, og vi ser at Levanger bidrar godt til nærmiljøet og regionen, sier Sjøvold i TrøndelagKraft.

- Det aller viktigste er at topp gir bedre. At man klarer å holde liv i idrettslagene rundt omkring gjennom å ha Levanger som et flaggskip og en motivasjonsfaktor (på kvinnesiden i håndball, journ. anm.) er det aller viktigste, skyter Veske i TOBB inn.

- Det er nærheten som er det viktigste. Man har Byåsen og Charlottenlund blant annet i Trondheim, men for de unge på Innherred er det viktig at de kan møte Levanger-spillerne rundt om i nærmiljøet. Det øker rekrutteringen. For oss er det nettopp denne regionale og lokale tilknytningen som gjør at vi vil støtte opp om Levanger, sier Iversen.