Vard Haugesund 2-1 Levanger

Målvakten tror LFK-legenden tar ett år til

LFK og Vegard Voll hadde mulighet til å ta seg til sluttspill med seier. God innsats holdt derimot ikke, og kampen mot Vard Haugesund ble den siste for sesongen (arkivfoto).  Foto: Erlend Aune

Sport

Før kampen hadde LFK mulighet til å ta seg til sluttspill med seier. God innsats holdt derimot ikke, og kampen mot Vard Haugesund ble den siste for sesongen.

Vegard Voll og Levanger klarte ikke topp syv-plassering og sluttspill.  Foto: Erlend Aune

Levanger var ikke bare avhengig av seier for å kunne ta seg opp til topp syv på tabellen, og dermed til sluttspill om opprykk. Arendal måtte også tape eller spille uavgjort mot Bærum.

Ikke langt ut i første omgang ledet derimot Arendal 2-0, og betydningen av resultatet i oppgjøret i Haugesund ble raskt gjort om til mindre viktig.God første omgang

LFK tok ledelsen etter bare ti minutter etter scoring fra Sander Sundnes. Unggutten driblet seg fint fram til en mulighet inne i Vards sekstenmeter, og avsluttet med et hardt og velplassert skudd. Like før scoringen hadde også Vegard Voll vært farlig frampå med et hodestøt, og det så lyst ut for Levanger.

Men utligningen kom. Plutselig var det åpent i LFK-forsvaret, og hjemmelagets kaptein Roy André Miljeteig tredde gjennom med en god pasning. Enda en pasning fra Myklebust gjorde at LFK-keeper Hadaya var utspilt, og til slutt endte ballen i beina til Kjetil Vatland Olsen. Han satte ballen enkelt i nettet da han fikk åpent mål. Til pause var stillingen 1-1 på Haugesund stadion.

Straffescoring og rødt kort

Kampen fortsatte i samme spor etter pause. Ingen av lagene var klart best, og begge fikk flere muligheter til å ta ledelse. Men det måtte et straffespark til. Som så mange ganger ellers i kampen var Myklebust farlig frampå. Han ble felt av Marius Olsen, og fikk tildelt straffespark, en avgjørelse LFK-spillerne var lite fornøyd med.

Straffen ble satt i mål av Miljeteig, og det sto 2-1. Herfra og ut spilte LFK igjen godt, og kunne ved flere anledninger utlignet til 2-2. Men det ville seg rett og slett ikke. Situasjonen ble heller ikke bedre da Sander Lille-Løvø pådro seg sitt andre gule kort og ble utvist etter en duell inne i Vard-boksen på overtid.

Dommer la til hele åtte minutter, men de bar preg av lite innhold. Det eneste lyspunktet for LFK var til slutt at tabelljumbo Fram Larvik tok en overraskende seier mot Notodden. Dette gjorde at Levanger beholdt sin åttendeplass på tabellen i 2. divisjon avdeling 2.

Tror Vegard Voll klarer én sesong til

I forkant av kampen innrømmet Vegard Voll at det var usikkert om han kom til å fortsette som spiller etter sesongen. 38-åringen debuterte for klubben i 1999, og kan komme til å gi seg nå. Medspiller Elias Hadaya tror derimot at Voll fremdeles har mer å gi.

–Jeg tror han har ett år til i seg. Han er i så bra fysisk form at jeg tror han holder én sesong til, sa Hadaya til Innherred etter kampslutt.

Hadde håp om sluttspill

Målvakten var naturligvis skuffet etter kampslutt. Han synes Levanger spilte tidvis godt, men rotet det til på samme måte som vi har sett tidligere.

– Matchen i sin helhet er helt grei fra vår side. Vi får en bra start og leder kampen, før vi gir det bort. Vi har også en del sjanser i andre omgang, men greier ikke å score. Så gir vi bort en straffe som er litt typisk. Det har skjedd før, og så skjer det igjen, sa Hadaya.

Håpet om topp syv var, til tross for begrensede muligheter, absolutt til stede i LFK-leiren. Den svenske skuddstopperen forsikrer om at dette var målet da lagene entret banen.

– Jeg var helt sikker på at vi skulle slå Vard. De var ikke særlig gode, så vi burde greid det. Jeg trodde på at vi skulle greie å ta oss til sluttspill, fortalte han.

Nå er framtiden også usikker for Hadaya, som er ferdig med sin andre sesong i Levanger. 22-åringen kan komme til å forlate Trøndelag.

– Ingenting er klart, men jeg sitter på utgående kontrakt her, sa Hadaya.