Klar for RBK - dette blir jobben hans

Nils Petter Austad, her fra i fjor da han var trener i Verdal IL.  Foto: Anders Vinje

Sport

Tirsdag skrev Adresseavisen om at Nils Petter Austad var høyaktuell for en jobb under Roar Vikvang i RBKs akademi. Onsdag kom bekreftelsen fra klubben selv. Klubblegenden Roar Strand blir trener med ansvar for rolletrening. Nils Petter Austad blir hovedtrener for G16-laget i klubben fremover. Han får med seg Sarmed Saify som spillerutvikler og assistent.

RBKs egen nettside, hvor de presenterer hele akademi-sammensettingen, presenteres Nils Petter Austad slik: 51 år gammel fra Verdal, er samboer og har to voksne barn. Er utdannet lærer med tilleggsutdanning i kroppsøving. Har jobbet 13 år i grunnskolen, og nå 15 år på idrettsfag på Verdal videregående skole. Har vært trener i 25 år; ni år i 3.div, åtte år i 2. div og ett år i OBOS-ligaen på senior-nivå, samt flere år i aldersbestemt fotball. Han har også jobbet to år i fotballkretsen som assisterende spillerutvikler og to år i «ambassadør-prosjektet» i RBK.