Mandag 8. desember holdt Stiklestad IL ekstraordinært årsmøte for å kunne gå igang med en storstilt utvikling av Blommen skisenter. Et enstemmig årsmøte ga sitt ja. Det skriver idrettslaget på sine nettsider.

Behovet for utvikling er ifølge anleggskomiteen i laget stort, og de ønsker:

– At selve stadion med løyper, strafferunde, start- og målfelt blir oppgradert.

– At det bygges en to kilometer lang asfaltert rulleskiløype og et skileikanlegg.

– At det investeres i snøkanoner.

– At lysanlegget blir oppgradert.

– En fullverdig skytebane med 30 skiver.

– En maskingarasje.

– At det eksisterende løypenettet utvides i bredden.

– En ny speakerbu.

Et anlegg for hele kommunen

På årsmøtet ble det lagt frem både finansierings- og driftsplan for et moderne anlegg. Utbyggingen foreslås delt opp i flere faser, og det er laget finansieringsplan for hver av dem. Finansierngen skal skje gjennom spillemidler, dugnad, sponsormidler, gaver og kommunale tilskudd.

– Stiklestad IL har også vært i dialog med de øvrige idrettslagene i kommunen, og de stiller seg positiv til utbyggingen - som vil gavne alle Verdals innbyggere. Ikke bare aktive, men også rekreasjonsløpere, påpeker de.

God prosess

Det er godt og vel halvannet år siden medlemmer av skigruppa i idrettslaget la frem en sak om utvikling av skisenteret. En anleggskomité ble nedsatt på årsmøtet, og bedt om å utarbeide planer for et moderne anlegg. Samme høst kjøpte Stiklestad IL eiendommen Lunheim, et viktig grunnlag for den videre utviklingen. På det ordinære årsmøtet tidligere i år fikk anleggskomiteen ja til å fortsette prosjekteringen og søke midler, og nå er altså det endelige oppstartsvedtaket fattet.

– Stiklestad IL ønsker økt rekruttering og god folkehelse. Vi ser behovet for et helårsanlegg som gir sikker trening på rulleski, og med flatere og enklere løyper kan vi ski skitrening og lek til utøvere i alle aldere og på alle ferdighetsnivå, konkluderer idrettslaget.

Snøproduksjon

De snøfattige vinterne i nyere tid har også vært en utfordring, selv om ildsjelene i Blommen har klart å få mye ut av det som har kommet.

– Med et snøproduksjonsanlegg kan vi tilby tidligere og mer stabile snøforhold. Sammen med flere skytterskiver gir det idrettslaget større muligheter til å arrangere flere og mer effektive renn, konkluderer de. Den planlagte maskingarasjen skal hjelpe til å sikre utstyret mot vær og vind, samt hærverk og tyveri. Maskingarasjen planlegges å bli en integrert del av stadion, med skiløype over taket.