Det er supportergrupperingen som kaller seg Bergens Glade Gutter som på sin Facebook-side har publisert pakken, som gjør at Brann-supportere ubemerket kan gli inn blant den gemene hop i Trøndelag.

«Månevann»

På listen av ting som supporterne anbefales å skaffe til veie, er det flanellskjorte, skinnvest, moteriktig parykk, bart, mokkasiner, løssnus og en halv liter «månevann».

– Vi regner med det er slik, så ja, det er slik trøndere oppfattes i Bergen, ler Thomas Andre Madsen som er talsperson for BGG.

I og med at kampen ble flyttet fra mandag 25. mai til tirsdag 26. kommer det ikke like mange Brann-supportere nordover som man først hadde håpet på. Madsen er blant de som må jobbe i stedet.

– Men vi har litt dårlig erfaring oppe i Trøndelag, så vi må forberede oss godt. Jeg tror pakken vil være grei for de som skal dit, hvert fall hvis det blir tap. Da kommer man seg ut fra Trøndelag uten å få pekefingeren rettet mot seg, humrer han.

Bytte spillere?

Trener Rikard Norling er under press fra flere hold, og mange har spekulert i at et tap for Levanger kan være dråpen som får begeret til å renne over.

– De fleste mener vel spillerne bør kunne slå mindre klubber i Obosligaen uavhengig av hvem som står på sidelinjen og trener laget. Jeg er usikker på om å bytte trener er løsningen, kanskje må vi bytte spillere også, sier Madsen og mener Norling sin skjebne vil bli avgjort på de to neste kampene.

– Levanger-kampen og neste hjemmekamp. Levanger er nok ikke avgjørende for Norling sin skjebne, men vi må henge med i toppen. Om avstanden blir større så kan det være slutt, tror han.

Ikke pinlig

Og presiserer at det slett ikke oppfattes som pinlig at Brann nå må spille mot lag som blant annet Levanger.

– Nei, overhodet ikke pinlig. Det er egentlig artig, vi får prøve noe nytt, sier han.