I februar etter en bursdagsfeiring i samfunnshuset var gulvet helt ødelagt etter at vann hadde strømmet ut av en brannslange.

Ingen forsikringsutbetaling

To og en halv måned senere var huset ferdig renovert med nytt gulv, etter stor dugnadsinnsats og samarbeidsvilje fra flere lokale firma. Kostnadene beløp seg imidlertid til 850.000 kroner, og forsikringsselskapet Nemi fastslår at hendelsen ikke dekkes av forsikringen. Grunnen er at det verken dreier seg om rørbrudd eller innbrudd. Det siste en naturlig konsekvens av at en brannslange selvsagt ikke kan være innelåst.

– Vi synes det er rart at det ikke går på forsikringen, da både Gjensidige og If, som vi hadde tidligere, er tydelige på at de ville dekket denne typen skader, sier Roald Brenne i styret for samfunnhuset.

Henlagt av politiet

Saken ble anmeldt til poltiet, men der er den henlagt etter bevisets stilling. Selv om det er uforståelig at det skal ha begynt å renne masse vann fra kranen av seg selv, er det vanskelig å bevise noe straffbart.

Leietakeren skal ha sagt at de som dro fra huset sist etter feiringen ikke skal ha merket noe til vann som lekket ut over gulvet.

– Der står saken. Vi har ikke helt gitt opp å få igjen på forsikringen eller få stilt noen til ansvar, men i øyeblikket er samfunnhuset i praksis i dyp økonomisk krise, sier Brenne.

Andelssalg

Derfor frir samfunnshuset til folket, til lag og foreninger og til næringslivet.

– Vi er så å si klare med et opplegg for andelssalg, der vi håper å selge 700 andeler på 500 kroner hver. Det er allerede vedtatt medlemskontinent i samfunnshuset for å få inn noen kroner på den måten, og i tillegg må vi få leid ut samfunnshuset til flere typer formål enn i dag.

Utvidet bruk

Vinne samfunnhus mener de kan være velegnet både til seminar, kurs, allmøter og andre tilstelninger for både bedrifter, det offentlige og foreningslivet.

– Vi har prosjektor, kanon, internett og nå et nyrestaurert og flott lokale med alle fasiliteter. Det er nok av muligheter, og veldig mye rom for å øke tallet på utleietimer, fastslår Roald Brenne i styret for Vinne samfunnshus.