Aalberg satset hardt på motorsporten da han flyttet hjem fra Østlandet i 2008, og gjorde seg særlig bemerket med mange sterke bakkeløp. Det gikk unna i svingene, av og til i raskeste laget, og ble det ikke topplasseringer endte ferdene både utfor vegen og i bergveggen - hvis ikke bilen rett og slett bukket under av trykket han utsatte den for.

Mistet entusiastisk pappa

En viktig motivator og støttespiller var hans pappa Joffen, som selv var en ivrig motorsportentusiast og løpskjører helt til han gikk bort bare 65 år gammel i kreftsykdom høsten 2012.

– Jeg har ikke kjørt løp siden han døde. Det var tungt å miste ham både personlig og som støttespiller både på den ene og den andre måten, sier Frode Aalberg.

Etter farens bortgang tok han over transportfirmaet hans, noe som tok mye tid. I 2014 la han ned hele firmaet fordi det ble for mye jobb, og dessuten ble Frode pappa til vesle Marcus Holberg Aalberg.

Lysten på å komme tilbake

Nå som guttungen er blitt ett år gammel har Frode Aalberg gjenfunnet lysten til å konkurrere bak rattet.

– Jeg har kjøpt meg en Mitsubishi Lancer RS EVO 4 rallybil, en bil som kommer fra England, forteller Aalberg.

Bilen har «bare» 330 hestekrefter og 4x4, så det er en vesentlig svakere bil enn Ford Focus-en han kjørte tidligere.

– Men det er en start for å komme igang igjen. Jeg er blitt litt roligere selv også, smiler Frode Aalberg.

Fireårsplan

Det første løpet går av stabelen i Åre nå til helgen, med start lørdag formiddag klokken 10 midt på Åre torg.

– Det blir godt å få kjenne litt på adrenalinet igjen. Så får jeg se an litt fremover hvor stor progresjonen er. Jeg har gitt meg selv fire år på å komme opp på høyt nivå igjen. Foreløpig er det en litt forsiktig begynnelse. Vi må ta ting litt etter litt, det gjelder både det sportslige og ikke minst det økonomiske. Å satse høyt i motorsport er også et stort kostnadsspørsmål, og da er jeg avhengig av mange flere sponsorer enn de som har sagt seg villig til å være med på dette comebacket, poengterer Frode Aalberg.