Biter i seg smertene

Birgit Skarstein har ikke rodd på en uke. Mandag satser hun på å ro seg til semifinale i VM med bristet ribbein.

Birgit Skarstein fra Levanger ror for Christiania Roklubb under VM i Frankrike.   Foto: Norges roforbund

Sport

Roerne i årets VM startet søndag med 1300 utøvere fra 77 nasjoner. Birgit Skarstein er på plass i Aiguebelette i Frankrike og skal ro i klasse damer para–singelsculler mandag.  15 nasjoner deltar.

Tok i for hardt

Mandag er det akkurat en uke siden Skarstein fra Levanger bristet ribbein under en intervalltrening .

– Det er ikke så uvanlig på grunn av presset man får mott ribbeina i båten. Så er det jo sånn at vi driver og tester og balanserer litt for å finne ut akkurat hvor mye vi kan trene. Denne gangen dro jeg på for mye og det ble overbelastning på ribbeinet, sier Skarstein.

Trenger seks uker treningsfri

Hun forteller at hun egentlig skulle holdt seg i ro i flere uker.

– Hadde det ikke vært VM hadde jeg vært ute i seks uker for å få dette til å lege. Men siden det er VM måtte vi finne en alternativ plan. Men jeg har ikke rodd på en uke, forteller Skarstein, som nettopp har vært på en sykkeltur når Innherred snakker med henne.

Smertefullt løp

Nå skal hun altså bite tennene sammen for å sikre seg en plass i semifinalen.

– Det er en brist som påvirker meg i alt jeg gjør. Det gjør vondt bare å puste. Jeg har fått god behandling av både leger og fysiterapeut, sier Skarstein, som nå forbereder seg på et smertefullt løp.

– Jeg må trene meg mentalt sett på å håndtere den smerten dette vil innebære. Det er jeg forberedt på. Det blir smertefullt, men det blir ikke verre en jeg tåler. Det er jo ikke farlig. Det blir en kjemepfin erfaring å ta med seg å se hvor høyt press jeg kan tåle, sier levangerkvinnen som ror for Christiania roklubb.

I det andre av tre heat møter hun en debutant fra Mexico og Russland, som tok sjetteplassen i fjorårets VM. Skarstein går rett til semifinale dersom hun mandag blir blant de tre beste.