9
9 G. Andersen
9 Gabriel Andersen
Innbyttere: Morten Sætra, Simen Hagbø, Jonas Pereira, Petter Rødal Myhrås, Sander Saugestad, Adrian Teigen, Sanel Bojadzic, Arne Gunnes, Jo Sondre Aas
Endelig er det duket før NM og første runde i cupen 2024! Mosjøen har besøk av serielederen i OBOS-ligaen, Levanger, og håper å kunne detonere ei cupbombe hjemme på Kippermoen. Velkommen til dekningen av oppgjøret!
Tidlig på 2000-tallet møttes Mosjøen og Levanger seriesammenheng, men i "nyere tid" har laget fra Trøndelag spilt en og to divisjoner høyere enn dagens motstander, og i NFF sin historikk er det kun ett oppgjør lagene mellom som er oppsporbart. Da lagene møttes på Kippermoen i samme cuprunde i 2017, endte det med 5-0 til gjestene fra Levanger.
Kveldens bortelag har spilt to tellende kamper så langt i sesongen. Etter å ha rykket opp med suveren margin fra sin 2. divisjonsavdeling forrige sesong, var det stor spenning knyttet til hvordan Per Verner Rønning sitt lag ville greie seg i OBOS-ligareturen. I første serierunde spilte de 2-2 borte mot Åsane, men lørdag knuste de Moss med sifrene 5-0 hjemme på Moan. Det bør med andre ord være et bortelag stinn av selvtillit som tar turen forbi Nordlandsporten.
Hjemmelaget har på sin side spilt tre tellende kamper, men kun én av dem i seriesammenheng. Mosjøen vant 5-0 borte mot Rørvik i cupens første kvalifiseringsrunde for nøyaktig en måned siden, før Fauske/Sprint ble slått i Stålhallen med sifrene 3-2 like før påske. I den kampen ble Per Brinchmann Styve utvist på tampen av kampen, noe som gjør at midtstopperen mister kveldens oppgjør mot Levanger. I første serierunde fredag gikk Cato Johnsen sine menn på et 0-3-tap borte mot Tiller.
Sist sesong endte Mosjøen som nummer åtte, rett inne på nedre halvdel av tabellen i 3. divisjon. Fjorårets store høydepunkt var nok den samme runden i cupen som går i kveld, da Bodø/Glimt kom på besøk. Norges beste lag måtte "nøye seg" med 3-0 i en kamp som skapte en folkefest for hele Mosjøen. Kvelden vil gi oss svaret på om Mosjøen - Levanger greier å nå opp til den opplevelsen.
Hjemmelaget må greie seg uten den velkjente duoen Marcus og Martinus til kveldens kamp. Per Brinchmann Styve er som allerede nevnt suspendert, mens Andreas Nyland Christoffersen mangler fra troppen som tapte 0-3 mot Tiller i helga. Cato Johnsen og Magnus Stamnestrø gjør bare en endring fra den kampen. Det er Per Ove Hoff, som kommer in for nevnte Styve i midtforsvaret.
Per Verner Rønning mangler midtstopperne Håvard Lorentsen og Daniel Pollen, og vingbacken Ådne Gikling Bruseth til kveldens oppgjør. Han gjør en del endringer fra laget som vant 5-0 mot Moss i helga. Sander Munkeby Sundnes og Ermal Hajdari er de to eneste gjenværende fra den startoppstillingen. I forsvar stiller de med spillere som er tett på elleveren, og det samme gjelder på topp. Fjorårets suksesskeeper Erlend Henriksen er degradert til andrevalg, men får en fortjent start i kveldens cupkamp. På midtbanen starter de to lokale ungguttene Theo Aksnes Olsen (18) og Marius Høstland (20) på hver sin indreløper.
Kampstart
Mosjøen sparker i gang oppgjøret på Kippermoen!
Første skudd på mål kommer fra Levanger, når Wenneberg skyter rett i fanget til Tangen.
1' Nytt skudd fra Levanger, når Hajdari tester Tangen i Mosjøen-buret. Reddes av vertenes målvakt.
1' Frispark til Mosjøen
4' LFK farlig frempå igjen. Innlegg fra Hajdari ute til venstre, men Andersen greier ikke få avslutningen på mål.
5' Hjørnespark til Levanger FK
6' Fin mulighet for LFK! Hajdari sitt hjørnespark finner Stakset, som stanger ballen i hodet på Andersen, som stusser ballen over tverrliggeren til hjemmelaget.
8' LFK sin høyre vingback Wenneberg kommer til innlegg, men det fanges av Tangen like foran Andersen.
8' Frispark til Mosjøen
8' LFK har ikke uventet gått ut og tatt initiativet i kampen, men hittil har det ikke resultert i nevneverdige målsjanser.
9' Sundnes skal kaste langt.
9' Hjørnespark til Levanger FK
10' Glimrende slått corner som finner pannebrasken til Andersen langt bak i feltet. Han får ordentlig klem i headinga, men heldigvis for Mosjøen står Tangen korrekt plassert. Han fanger ballen i fast grep.
11' Hjørnespark til Levanger FK
12' Hjørnespark til Levanger FK
12' Et godt forsøk fra Wenneberg klareres.
12' Langt innkast fra Sundnes igjen nå.
13' Tangen ute og gjør en god jobb når LFK forsøker å spille gjennom Wenneberg ute på høyresiden.
14' Hjørnespark til Mosjøen
14' Frispark til Levanger FK
15' Tangen er ute og plukker et innlegg fra Hajdari.
16' Nytt innlegg fra Hajdari, men Wenneberg når ikke frem på motsatt side av boksen.
17' Urytmisk i LFK-angrepet i begynnelsen her. Sliter med å brodere sammen fullstendige angrep.
17' Frispark til Levanger FK
19' Frispark til Mosjøen
19' Vertene får frispark fra fin innleggsposisjon. Sidekorridoren ute til høyre.
19' Klareres inne i LFK-boksen.
20' Langt innkast ved Sundnes igjen. LFK tar offensive dødballer på alvor.
20' Hjørnespark til Levanger FK
21' Tangen bokser unna i første omgang.
21' Hjørnespark til Levanger FK
22' Andreballen faller ned til Aksnes Olsen, men fra 14 meter treffer han altfor langt under ballen på et volleyforsøk, og ballen flyr over buret til Tangen.
24' Hoff gjør en god jobb inne i egen boks når han rensker unna et godt innlegg fra Hajdari. I returrommet løsner Sundnes skudd, men det går fem-syv meter utenfor Tangen sitt mål.
25' Kadziolka, også kalt Kuba, setter på turboen mot Ulstad og demonstrerer sitt voldsomme tempo. LFK-spilleren reddes av lagkamerat Bjeglerud, som sikrer og klarer ballen ut til et innkast.
26' Mosjøen i etablert angrep nå, for første gang i kampen.
27' Mål for Levanger FK, Gabriel Andersen scorer!
31' LFK tilbake i etablert angrep nå, etter noen minutter med Mosjøen.
33' En lang ball fra Sundnes mot Andersen ender i beina til Høstland. 20-åringen fyrer løs mot det nærmeste hjørnet, men ballen fyker halvannen meter utenfor.
33' Hjørnespark til Levanger FK
33' Nytt Levanger-angrep hvor ballen vendes fra Sundnes og mot motsatt indreløper Høstland. Han slipper ballen til Hajdari, som spiller gjennom Høstland, før pasningen ut 45 grader ender opp hos Andersen, som skyter via Stenersen og ut til corner.
34' Hjørnespark til Levanger FK
35' Stor sjanse for LFK når ballen faller ned til Bjeglerud på syv meters hold, men midtstopperen greier ikke få ballen på mål.
38' Fint forsøk av Berge, som er flyttet opp som venstrekant, og Kuba, som spilles fri ute til høyre. Førstnevnte sin pasning er for upresis, og overgangsmuligheten renner ut i sanden.
38' Mål for Levanger FK, Herman Stakset scorer!
41' Langt innkast ved Sundnes på vei.
41' Blir ikke langt. Kaster heller til Hajdari, som står ensom bakerst i banen. LFK angriper mot et lavtpressende Mosjøen.
43' Andersen stanger et innlegg fra Wenneberg utenfor mål. Litt vanskelig å få kraft på den fra rundt sju meters hold.
43' Mosjøen nære ved å miste ballen dypt inne på egen halvdel. Tangen nære ved å rote det til inne i egen boks, men hjemmelaget slipper med skrekken. Hjørnespark for gjestene.
44' Hjørnespark til Levanger FK
44' Svakt utnyttet kort variant av Hajdari.
45' Frispark til Mosjøen
45' Ingen indikasjon på hvor mye som er lagt til.
45' Pause
Ved halv tid står det 2-0 i favør kveldens storfavoritt fra Levanger! Bortelaget har styrt banespillet den første omgangen, og leder fortjent etter scoringer av Gabriel Andersen og Herman Stang Stakset. Vertene holdt unna i sitt etablerte forsvarsspill lenge, men da gjestene tok Mosjøen ute av balanse etter en knapp halvtime røk nullen. Lagene har 15 minutter på å justere seg, så får vi se om hjemmelaget har en snuoperasjon i seg, eller om OBOS-ligalederen skal greie å holde unna de siste 45 minuttene.
45' 2. omgang
45' Levanger setter igang den andre omgangen!
45' Spillerbytte Levanger FK - Jonas Pereira går på, Jonas Pereira går av
47' Hjørnespark til Levanger FK
47' Stanges utenfor av Ulstad.
48' Hjørnespark til Levanger FK
48' Stanges vekk av Hoff.
49' Hjørnespark til Levanger FK
49' Stor målsjanse for LFK, når tre avslutninger blokkeres og klareres vekk inne i femmeteren.
49' Mål for Levanger FK, Herman Stakset scorer!
51' Mosjøen spiller seg til et innkast dypt inne på Levanger sin halvdel.
52' Mosjøen forsøker å kontre på Levanger, men innlegget til Kuba går via Bjeglerud og inn til Henriksen.
54' Et innlegg fra Hajdari går forbi alle inne i boksen til Mosjøen, og utover dødlinja.
54' Spillerbytte Mosjøen - Gabriel Gjesbakk Valla går på, Gabriel Gjesbakk Valla går av
55' Frispark til Levanger FK
57' Levanger forsøker å brodere seg gjennom ute til høyre i Mosjøen-boksen, men gjenlegget med hælen fra Aksnes Olsen blir både litt komplisert og for upresist. Mosjøen overtar, før Levanger gjenvinner omtrent umiddelbart.
57' Frispark til Mosjøen
57' Gult kort til Marius Høstland på Levanger FK
58' Spillerbytte Levanger FK - Petter Rødal Myhrås går på, Petter Rødal Myhrås går av
60' Frispark til Mosjøen
61' Frispark til Levanger FK
61' Ulstad skaffer LFK frispark fra fin posisjon. Omtrent seks meter utenfor 16-meteren, nesten ute ved det høyre hjørnet av 16-meteren.
62' Hjørnespark til Levanger FK
62' En meget sterk redning fra Tangen nekter en LFK-spiller å sette ballen i mål fra frispark. Skyter under muren mot det nærmeste hjørnet, men en mesterlig redning fra Mosjøen-keeperen forhindrer gjestene fra å øke til 4-0.
63'
64' Frispark til Levanger FK
64' Tangen plukker enkelt ned det løse innlegget fra Wenneberg.
65' Spillerbytte Mosjøen - Gjermund Wika går på, Gjermund Wika går av
65' Spillerbytte Mosjøen - Kasper Bomnes Bjerkeseth går på, Kasper Bomnes Bjerkeseth går av
68' Straffe til Levanger FK!
68' Gult kort til Jon Magnus Tangen på Mosjøen
69' Straffebom fra Levanger FK
69' Hjørnespark til Levanger FK
70' Mål for Levanger FK, Jonas Pereira scorer!
71' Frispark til Mosjøen
72' Frispark til Levanger FK
72' Stakset felles og LFK får frispark fra samme hold som litt tidligere. Seks meter utenfor 16-meteren, nesten ute mot den høyre kanten av Mosjøen-boksen.
73' To enorme redninger av Tangen! Redder først skuddforsøket fra Pereira, før returen fra Høstland også reddes mesterlig inne på streken.
76' Levanger fortsetter å angripe mot et lavtpressende Mosjøen-lag.
76' Tangen med en ny dobbeltredning! Mosjøen-keeperen stopper først skuddet fra Olsen, men han gir en farlig retur som Andersen er først fremme på. Spissen får ei tå på ballen, men en Tangen i full strekk får avverget scoring og 0-5.
78' Nytt skuddforsøk fra Levanger, denne gangen fra Ulstad, men også denne gangen redder Tangen. Han har hatt nok å gjøre i dag, Mosjøen-keeperen.
78' Frispark til Mosjøen
79' Spillerbytte Mosjøen - Odin Henriksen Stenvik går på, Odin Henriksen Stenvik går av
79' Spillerbytte Mosjøen - Petter Sommerli Lind går på, Petter Sommerli Lind går av
80' Hjørnespark til Levanger FK
82' Feil innkast fra Pereira. Mosjøen overtar.
85' Motivasjonen til Mosjøen i innspurten her bør være å unngå 5-0, som ble sluttresultatet da lagene møttes i NM for syv år siden.
86' Hjørnespark til Levanger FK
87' Flott oppbygd Levanger-angrep, som ender med at Høstland spiller gjennom Stang Stakset. Alene med Tangen forsøker han å sette ballen mot det nærmeste hjørnet, men Mosjøen-keeperen gjør en ny sterk redning!
87'
89' Virker som begge lagene gleder seg dette er overstått i ruskeværet i Mosjøen.
90' Frispark til Levanger FK
90' Kampen er slutt
Ved full tid står det 4-0 til bortelaget fra Levanger! Undertegnede har registrert 0-26 i avslutninger totalt, 1-17 i antall cornere og 0-12 i antall målsjanser. Man må med andre ord kunne si at bortelaget vinner fullt fortjent etter en profesjonelt gjennomført kamp. Per Verner Rønning fikk hvilt sine mest sentrale spillere og fikk gitt sine reserver rikelig med spilletid, en mulighet de utvalgte tok godt vare på. Gabriel Andersen og Jonas Pereira scoret ett mål hver, mens Herman Stang Stakset noterte seg for to scoringer. Førstnevnte bommet i tillegg på et straffespark, som ble reddet av en Jon Magnus Tangen i Mosjøen-buret som spilte seg veldig opp utover i andre omgang. For Cato Johnsen sin del ble det en like tøff kamp som ventet, men det viktigste var nok etter hvert at Mosjøen unngikk skader, for til helga venter årets første hjemmekamp i seriesammenheng på Kippermoen. Johan Sjøbakk Lund takker for følget denne herlige NM-ettermiddagen, og ønsker samtlige lesere ei fortsatt fin uke!