Levanger FK
1 - 0
Brann
ons 1. mai 14:30 Tobb Arena Levanger
Levanger FK
Trener: Per Verner Ronning
Formasjon: 3-5-2
12 M. Sætra
12 Morten Sætra
2
2 D. Pollen
2 Daniel Pollen
5 H. Lorentsen
5 Håvard Kleven Lorentsen
3
3 W. Bjeglerud
3 William Bjeglerud
20
20 M. Wenneberg
20 Marcus Wenneberg
14
14 A. Gunnes
14 Arne Gunnes
6
6 S. Saugestad
6 Sander Saugestad
16
16 T. Olsen
16 Theo Aksnes Olsen
4
4 A. Ugelvik
4 Adrian Ugelvik
9
9 G. Andersen
9 Gabriel Andersen
21
21 H. Stakset
21 Herman Stakset
Innbyttere: Erlend Henriksen, Jonas Pereira, Marius Høstland, Petter Rødal Myhrås, Adrian Teigen, Sanel Bojadzic, Ermal Hajdari, Jo Sondre Aas
Brann
Trener: Eirik Horneland
Formasjon: 4-3-3
1 M. Dyngeland
1 Mathias Dyngeland
13 S. Crone
13 Svenn Crone
3 F. Knudsen
3 Fredrik Pallesen Knudsen
6 J. Larsen
6 Japhet Sery Larsen
17 J. Soltvedt
17 Joachim Soltvedt
10 E. Kornvig
10 Emil Kornvig
19 S. Nilsen
19 Sivert Heltne Nilsen
18 S. Kartum
18 Sander Erik Kartum
16 O. Blomberg
16 Ole Didrik Blomberg
11 B. Finne
11 Bård Finne
9 N. Castro
9 Niklas Fernando Castro
Innbyttere: Eirik Holmen Johansen, Martin Hellan, Eivind Helland, Ruben Kristiansen, Felix Horn Myhre, Ulrik Mathisen, Aune Heggebø, Magnus Warming
Det er onsdag 1. mai, og klart til cup-fest over hele landet. Velkommen til livedekningen av kampen mellom Levanger-Brann, direkte fra Tobb Arena Levanger!
Det er toppen av Eliteserien mot toppen av OBOS-ligaen som møtes til dyst på Moan i dag. Brann står med elleve poeng etter seks kamper i Eliteserien og ligger på 3. plass. Levanger har sanket åtte poeng på sine fem første og ligger på 4, plass i OBOS. Det er med andre ord forventet et tøft og spennende oppgjør på Moan i dag, der det kan smelle en cupbombe dersom gjengen til Eirik Horneland tar litt for lett på oppgaven.
Levanger har slått ut Mosjøen 4-0 og Stjørdals-Blink 1-0 på veien til 3. runde. Begge kampene ble spilt på bortebane. Brann har spilt to kamper lokalt i Bergen. Lyngbø ble slått 7-1 i første runde, mens Askøy ble slått 5-2 etter at det sto 2-2 på et tidspunkt. Brann vant NM i fjor, men det var 2022-sesongens finale, da den ble utsatt på grunn av korona-pandemien. Man kan si at bergenserne er ferske cupvinnere, men det er Molde som er regjerende mester da de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjor høst.
Sist lagene møttes var i OBOS-ligaen i 2015. Begge lagene husker den kampen veldig godt. For Levanger var det en av de bedre opplevelsene i nyere tid, da de knuste bergenserne 4-1. Mens for Brann så var det bunnpunktet i nyere tids historie. Rikard Norling fikk sparket kort tid etter. Brann endte opp med å rykke opp samme sesong, og kanskje var det prestasjonen og resultatet på Moan den mai-dagen som gjorde at klubben klarte å reise seg igjen. Fredrik Pallesen Knudsen og Erik Huseklepp spilte begge den kampen. Det samme gjorde Per Verner Rønning. I dag ønsker nok Bergenserne å ta revansj, samt legge Levanger-spøkelset bak seg. Mens trønderne ser muligheten og utfordringen med å møte et av Norges beste lag og skape en liten cupbombe.
Det er knyttet en del spenning til lagoppstillingene til de to lagene. Per Verner Rønning og Jo Sondre Aas har prioritert å stille toppet i ligakampene så langt, mens de har gjort mye endringer i NM-kampene. Eirik Horneland har også gjort en del endringer i NM, men har samtidig møtt svakere motstand enn Levanger, styrkeforholdet tatt i betraktning. LFK mangler Kjartan Ulstad som er ute med langtidsskade i kneet, i tillegg er Simen Hagbø ute. De gode nyhetene er at Ådne Gikling Bruseth er tilbake i trening etter flere ukers skadeopphold. Brann er forventet og komme med tilnærmet full tropp. Bård Finne ble utvist i helga mot KFUM og fikk to kampers karantene, men suspensjonen gjelder kun i ligaen, så spissen er med i dag.
Sola skinner i Trøndelag og gradestokken kommer til å bikke nærmere 20 grader i løpet av dagen. Det er forventet utsolgt stadion og folkefest på Moan på arbeidernes internasjonale kampdag! Vi er tilbake med lagoppstillinger rundt 75 minutter før kampstart.
Per Verner Rønning gjør mange endringer på sin vante startellever. Adrian Ugelvik, William Bjeglerud og Theo Aksnes Olsen er blant de som får muligheten fra start. I tillegg får bergenseren Herman Stakset tillitt fra start på topp. Toppscorer Sanel Bojadzic er henvist til benk. Det samme er blant annet spillende trener Jo Sondre Aas og visekaptein Ermal Hajdari. Eirik Horneland kjører full peis med sin sterkeste ellever. Kartum og Soltvedt er inne for Horn Myhre og Kristiansen fra forrige ligakamp, men de blir ikke svekket av det. Her tar ikke bergenserne lett på noen ting.
Kampstart
Arne Gunnes setter i gang oppgjøret!
1' Brann organiserer seg godt inne på vertenes halvdel tidlig. LFK legger seg tett og kompakt i sin vante 5-3-2 formasjon.
2' Et innlegg fra høyrekanten blir nesten perfekt til Finne som lurer inne i boksen, men spissen når ikke bort på den og dermed går den gjennom hele feltet. Det var et lite skremmeskudd fra gjestene.
4' Hjemmelaget vinner ballen på egen halvdel og stormer i angrep på første mulighet. Stakset setter på turboen og forserer fremover med sine klyv, men Brann jobber seg på rett side og får avverget.
5' Så kommer gjestene. Først med Castro som nesten løper gjennom, men Lorentsen får en viktig tå på ballen. Finne plukker opp kula og entrer boksen før han avslutter med venstrefoten mot nærmeste hjørne, men den går i nettveggen.
5' Frispark til Levanger FK
7' Mål for Levanger FK, Arne Gunnes scorer!
8' Frispark til Brann
10' Brann har fått seg en tidlig kalddusj i finværet på Moan, men fortsetter der de slapp før målet med å holde ballen godt inne på vertenes halvdel.
13' Hjørnespark til Brann
15' Brann har hele laget 30 meter og inn fra Levangers mål. Det er forventet at kampbildet kommer til å se slik ut også. Skal komme seg gjennom en veldig trang og kompakt Levanger-mur her, Brann.
16' Levanger kommer for andre gang i angrep. Igjen er Aksnes Olsen involvert når han spiller fri Gunnes til høyre. Målscoreren går innover i banen før han avslutter på mål med venstreslegga, men Dyngeland har kontroll på den.
16' Frispark til Levanger FK
17' Frispark til Levanger FK
18' Gult kort til Theo Aksnes Olsen på Levanger FK
19' Frispark til Brann
22' Vertene vinner igjen ballen utenfor egen boks og stormer fremover. Bjeglerud forserer fremover før han spiller fri Stakset i bakrom, men spissen snubler før han skal utfordre Sery Larsen og gjestene vinner tilbake ballen.
22'
25' Brann fortsetter å styre banespillet og klarer å være litt mer truende nå enn de var de første 15-20 minuttne. Foreløpig forsvarer LFK seg godt og hugger til på overganger hver gang de får muligheten.
26' Et innlegg fra venstrekanten lander ned i boksen til Finne som avslutter rapt med hodet, men må tilbake å hente ballen og får vanskelige arbeidsvilkår. Dermed går headingen over.
28' Heltne Nilsen skyter fra 20 meter og via en mann. Ballen lander ned på elleve meter men ingen Brann-spillere får stokket beina og kriget den til seg, dermed får vertene klarert faren unna.
29' Brann-spillerne forsøker å kombinere seg fri på høyrekanten, men det går litt for fort og ballen ender ut til 5-meter for vertene. Det gir hjemmelaget muligheten til å flytte opp laget og puste.
30' LFK skaffer seg et innkast godt inne på gjestenes halvdel. Pollen kaster langt. Gjestene får etter et lite trykk klarert ballen unna.
32' Ole Didrik Blomberg blir spilt fri på høyrekanten og kommer skrått til høyre i boksen før han avslutter hardt på mål. Sætra redder skuddet, før returen klareres unna.
32' Hjørnespark til Brann
34' Vertene skaffer seg nytt kast inn på gjestenes halvdel. Per Verner Rønning gir beskjed til Pollen om å komme over for å kaste. Stopperen hiver til Sætra som kommer høyt i banen og slår inn med sin presise høyrefot, men legget går på en LFK-spiller som står i offside.
36' Theo Aksnes Olsen ligger nede med en smell og får behandling. Lagene benytter anledningen til en liten drikkepause. Verdalingen må ha hjelp til å gå av banen, men kommer seg utpå igjen og tester om det går bra.
37' Spillet er i gang igjen etter en liten stopp.
38' Spillerbytte Levanger FK - Jonas Pereira går på, Jonas Pereira går av
40' Frispark til Levanger FK
41' Hjørnespark til Brann
42' Hjemmelaget med nok et innkast høyt i banen. Brann får den første situasjonen unna, før Lorentsen presser frem en corner.
43' Hjørnespark til Levanger FK
45' Vertene skaffer seg et innkast helt nede ved hjørneflagget. Pollen kaster inn i boksen, Pallesen Knudsen stanger ballen vekk.
45' Brann stormer fremover og kommer seg inn i boksen. Soltvedt banker til med venstreslegga skrått til venstre i boksen, og ballen fyker langs bakken like utenfor lengste stolpe. God mulighet!
45' Pause
Lagene går til pause på stillingen 1-0. Arne Gunnes sendte hjemmelaget i ledelsen tidlig, etter et flott forarbeid av Theo Aksnes Olsen. Kampbildet var stort sett hele omgangen preget av et Brann-lag som holdt ballen godt inne på vertenes halvdel, mens hjemmelaget lå kompakt og fint i 5-3-2. Både Finne, Kornvig og Soltvedt har vært nære scoringer, men foreløpig har Levanger holdt solid unna. Vi gleder oss til de siste 45!
45' 2. omgang
45' Bortelaget setter i gang de siste 45!
45' Spillerbytte Levanger FK - Sanel Bojadzic går på, Sanel Bojadzic går av
46' Sander Kartum løper seg inn til venstre i boksen og slår ut 45. Saugestad klarerer ballen unna.
47' Brann får flyttet laget sitt godt inne på vertenes halvdel. Blomberg slår inn fra høyre, men legget går gjennom alle i feltet før Wenneberg skjermer ballen ut til innkast.
48' Soltvedt forsøker å spille fri Kornvig i bakrom med utsiden av venstrefoten fra midten av banen, men Sætra kommmer ut og plukker den med god kontroll.
48' Frispark til Brann
52' Sanel Bojadzic og Sivert Hetne Nilsen har fått god kontakt de første minuttene av denne første omgang. Flere ganger har de vært i nærheten og slengt kjeft til hverandre. Nå ser Røvig Sletner seg nødt til å snakke med kamphanene og roe de ned litt.
53' Hjørnespark til Brann
53' Frispark til Brann
55' Morten Sætra banker ballen fra egen 16-meter og over hele banen til Dyngeland. Enormt tilslag på LFK-keeperen.
55' Frispark til Levanger FK
57' Hjørnespark til Levanger FK
59' Frispark til Levanger FK
60' Eirik Horneland gjør klar fire endringer!
61' Spillerbytte Brann - Felix Horn Myhre går på, Felix Horn Myhre går av
61' Spillerbytte Brann - Ulrik Mathisen går på, Ulrik Mathisen går av
61' Spillerbytte Brann - Magnus Warming går på, Magnus Warming går av
61' Spillerbytte Brann - Aune Heggebø går på, Aune Heggebø går av
62' Spillerbytte Levanger FK - Adrian Teigen går på, Adrian Teigen går av
62' Spillerbytte Levanger FK - Jo Sondre Aas går på, Jo Sondre Aas går av
63' Daniel Pollen kaster langt fra venstre. Ballen fyker inn i boksen, før Pallesen Knudsen header ut til nytt kast.
64' Pollen hiver ballen inn på nytt. Ballen havner på bakerste der Bojadzic er fri, men spissen bommer på ballen i det han skal skyte.
64' Frispark til Levanger FK
65' Gult kort til Gabriel Andersen på Levanger FK
65' Frispark til Brann
66' Frispark til Levanger FK
68' Brann begynner å få dårlig tid nå. Det har vært mye stopp i spillet de siste minuttene og gjestene ser ut til å begynne å stresse litt mer enn de har gjort tidligere. LFK har grei kontroll på dette i skrivende stund.
69' Warming kommer seg fri til venstre i boksen og slår ut 45, igjen er Saugestad på plass og klarer ballen unna.
70' Vertene vinner ballen på midten og stuper fremover med overtall. Bojadzic ser at Dyngeland står langt ute og velger å skyte fra 40 meter, men forsøket går noen centimeter over.
71' Frispark til Levanger FK
72' Hjørnespark til Levanger FK
73' Kartum spiller fri Mathisen til høyre i boksen. Innbytteren får god tid og legger ballen til rette før han avslutter, men Bjeglerud kommer seg inn og får blokkert skuddet. Mesterlig stopperspill av unggutten!
74' Brann sliter med å få satt et trykk på LFK. De er mye mer direkte når de først får mulighetn nå, men går seg ofte inn i trøbbel eller mister ballen.
77' Brann med en lengre sekvens hvor de etablerer seg høyt på vertenes halvdel og vender spillet før Warming blir satt opp 1vs1 ute til venstre og slår inn. Igjen er Saugestad på plass og får ballen unna fare.
78' Spillerbytte Levanger FK - Ermal Hajdari går på, Ermal Hajdari går av
78' Spillerbytte Brann - Martin Hellan går på, Martin Hellan går av
80' Vertene får en glimrende overgangsmulighet når de kommer 2vs1. Hajdari stormer langs venstresiden og har med seg Bojadzic i boksen, men pasningen inn blir plukket av Sery Larsen. Skusler bort en kjempemulighet til å øke ledelsen der, hjemmelaget!
80' Japhet Sery Larsen tester skuddfoten fra 20 meter, men forsøket går langt over.
81' Hjørnespark til Brann
83' Wenneberg slår inn i boksen fra høyrekanten. Bojadzic tar ned ballen med mann i rygg og avslutter mot mål, men Dyngeland redder.
83' Warming kommer seg fri i boksen og avslutter mot lengste, men Sætra leverer en strålende benparade!
84' Gult kort til Jo Sondre Aas på Levanger FK
84' Gult kort til Ermal Hajdari på Levanger FK
86' Soltvedt spiller fri Horn Myhre i boksen, men innbytteren får ikke kontakt med ballen og den ruller ut over dødlinjen, til vertenes store jubel.
87' Heggebø stusser Finne i bakrom, men Sætra er akkurat tidsnok ute og klarerer ballen vekk til innkast.
88'
90' Pereira klarerer ballen langt unna. De forsvarer seg med alt de har nå, vertene!
90' Et innlegg fra Soltvedt blir fanget av Sætra.
90' Innkast til vertene nede ved eget hjørneflagg.
90' Spenningen er til å ta og føle på. Levanger er to minutter unna en kjempeskalp!
90' Frispark til Brann
90' Et innlegg fra Helland blir plukket av Sætra. Nå nærmer det seg slutten!
90' Hjørnespark til Levanger FK
90' Kampen er slutt
Levanger slår Brann 1-0 og tar seg videre til 4. runde i NM! Per Verner Rønning sine menn forsvarer seg som en enhet og som noen helter gjennom 90 minutter. Arne Gunnes sendte hjemmelaget i ledelsen allerede etter åtte minutter, og det ble kampens eneste scoring. Rennbyggen blir dermed matchvinner. Brann skapte noen farligheter i første omgang, mens Warming hadde den største i andre omgang. Men de klarte aldri å skape en ordentlig sjansebonanza mot et Levanger-lag som forsvarte seg heroisk. Det ender 1-0 på Moan, og Brann er ute av årets NM på bekostning av Levanger!
Peder Sjøbakk Lund takker for følget. Ha en flott onsdag videre!