Levanger FK
4 - 2
Viking
ons 8. mai 19:05 Tobb Arena Levanger
Levanger FK
Trener: Per Verner Ronning
Formasjon: 3-5-2
12 M. Sætra
12 Morten Sætra
19
19 J. Pereira
19 Jonas Pereira
5 H. Lorentsen
5 Håvard Kleven Lorentsen
3
3 W. Bjeglerud
3 William Bjeglerud
20
20 M. Wenneberg
20 Marcus Wenneberg
8
8 A. Teigen
8 Adrian Teigen
6
6 S. Saugestad
6 Sander Saugestad
10
10 J. Aas
10 Jo Sondre Aas
7
7 E. Hajdari
7 Ermal Hajdari
14
14 A. Gunnes
14 Arne Gunnes
11
11 S. Bojadzic
11 Sanel Bojadzic
Innbyttere: Erlend Henriksen, Daniel Pollen, Sander Munkeby Sundnes, Adrian Ugelvik, Marius Høstland, Theo Aksnes Olsen, Ådne Bruseth
Viking
Trener: Bjarte Andre Lunde Aarsheim
Formasjon: 4-3-3
1 A. Østbø
1 Arild Østbø
3 V. Vevatne
3 Viljar Vevatne
5 D. Diop
5 Djibril Diop
6 G. Stensness
6 Gianni Stensness
24 V. Auklend
24 Vetle Auklend
11 Y. Lanlay
11 Yann-Erik de Lanlay
8 J. Bell
8 Joe Bell
21 H. Tangen
21 Harald Nilsen Tangen
20
20 P. Christiansen
20 Peter Christiansen
9 L. Salvesen
9 Lars-Jørgen Salvesen
19
19 S. Auklend
19 Sondre Auklend
Innbyttere: Patrik Gunnarsson, Herman Johan Haugen, Sondre Klingen Langås, Kristoffer Paulsen, Jost Urbancic, Simen Kvia-Egeskog, Patrick Yazbek, Jesper Fiksdal, Zlatko Tripic
Det er onsdag 8. mai, og vi er klar for 4. runde av årets NM. I denne tråden kan du følge liveoppdateringen av kampen mellom Levanger og Viking. Velkommen!
Overraskelseslaget Levanger slo ut Brann forrige runde og har blitt rikskjendis siden. Senere på kvelden ble det klart at Per Verner Rønnings menn trakk Viking i neste runde, og dermed er det duket for nok en folkefest på Moan. Mosjøen ble slått 4-0 i første runde, mens Stjørdals-Blink ble beseiret 1-0. LFK har med andre ord ikke sluppet inn mål i årets NM enda.
Viking slo ut Varhaug 5-0 i første runde, mens de var nær en cupsmell mot Torvastad i runde 2. Gjengen fra Karmøy snudde 0-2 til 3-2, men de blå fra Stavanger snudde kampen tilbake igjen og vant til slutt 4-3. Forrige uke ble en lang bortetur mot Tromsdalen. Gjengen fra Troms ble slått 4-0 og Viking kunne reise hjem med avansement.
Det har vært fotballstemning i Levanger by de siste ukene, og prestasjonene til A-laget gjør godt både for interessen og for lags-kassen. LFK er forventet å tjene godt over en million kroner på cupsuksessen så langt, i følge Trønder-Avisa. På Moan har det vært over 1000 tilskuere på hver ligakamp så langt, mens mot Brann eksploderte det med nesten 2500. Viking på sin side har som mål å komme til cupfinalen for første gang siden 2019. Trønderne Sondre Klingen Langås og Kristoffer Løkberg har begge blitt intervjuet av lokalavisene Trønder-Avisa og Innherred før kampen, og er tydelige på at de ikke kommer til å ta lett på oppgaven i kveld. Førstnevnte uttalte at han har lite til overs for LFK, så namsosingen har satt tonen allerede og muligens motivert vertene litt ekstra.
Levanger har rullert i cupkampene så langt, mens de har stilt med de antatte elleve beste i ligaen. Til og med mot Brann gjorde Per Verner Rønning flere justeringer på laget sitt. På benken satt blant annet spillende assistenttrener Jo Sondre Aas, visekaptein Ermal Hajdari og toppscorer Sanel Bojadzic. Han lyktes svært godt med laguttaket da, så får vi se om han gjør det samme i kveld. Kjartan Ulstad er utilgjengelig grunnet korsbåndsskade, mens Sander Munkeby Sundnes sliter med en rygg. Simen Hagbø er også ute. Herman Stakset og Theo Aksnes Olsen måtte byttes av mot Brann med kjenninger, men begge er på vei tilbake. Så får vi se om kampen i dag blir for tidlig eller ikke. Viking kommer med full tropp. Langås måtte ut med skade i helgen mot Tromsø, men er forventet å være klar i dag. Sander Svendsen fikk hjernerystelse etter smellen på søndag, så han er nok ikke tilgjengelig for spill i dag. I tillegg er Løkberg ute med langtidsskade. Vi er tilbake med lagoppstillinger ca. 75 minutter før kampstart!
Per Verner Rønning stiller med en sterk ellever i ettermiddag. William Bjeglerud prioriteres fra start foran Daniel Pollen som har slitt med småskavanker tidligere, og er nok vurdert som ikke klar til å spille 90. I tillegg starter Gabriel Andersen på topp sammen med Sanel Bojadzic. Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim gjør noen justeringer i sin vante ellever. Arild Østbø får fornyet tillitt fra start i NM. Gianni Stensness og Diop starter som stoppere. Det betyr at namsosingen Sondre Klingen Langås må bivåne kampen på benken, hvert fall fra start av. Brødreparet Vetle og Sondre Auklend får tillitt fra start på Vikings venstreside. Det betyr at Zlatko Tripic starter kampen på banken. Yann-Erik De Lanley og Harald Nilsen Tangen starter som indreløpere.
LFK-leiren har gjort en glipp i valget av startoppstilling. Gabriel Andersen, som i utgangspunktet var tenkt å starte, er suspendert. Dermed må de bruke et bytte allerede før kampen. Det betyr at Arne Gunnes går inn på topp sammen med Sanel Bojadzic, og vertene har én mindre innbytter.
Kampstart
Adrian Olsen Teigen setter i gang oppgjøret på Moan!
Mål for Levanger FK, Arne Gunnes scorer!
2' Sjokkstart på Moan!
4' Viking har tatt over det spillemessige initiativet etter scoringen. Det er et forventet kampbilde der bortelaget kommer til å styre banespillet.
6' Viking vender spillet flott fra høyre til venstre. Vetle Auklend slår Salvesen i bakrom og spissen får god tid litt skrått til venstre i boksen. Lysluggen banker til på mål, men Sætra slår den unna. Like etterpå smeller Vevatne til fra distanse og treffer tverrliggeren. Slipper med skrekken der, vertene.
9' Levanger spiller seg strålende ut av presset og finner Hajdari motsatt. Vingbacken setter fart fremover og utfordrer før han avslutter på 20 meter. Skuddet går via et Viking-bein og ut til corner.
9' Hjørnespark til Levanger FK
12' Hjørnespark til Viking
12' Frispark til Levanger FK
15' Sondre Auklend utfordrer på venstrekanten og skjærer innover før han skyter i blokka. Ballen ruller inn til Christiansen som avslutter på halv volley fra 13 meter. Skuddet går på mål, men Sætra har kontroll.
15' Mål for Viking, Peter Christiansen scorer!
18' Viking fortsetter å ha mye ball innledningsvis, men vertene er solide i den defensive organiseringen og er klar til å hugge på overgang hver gang de får muligheten.
18' Hjørnespark til Levanger FK
19' Hjørnespark til Levanger FK
21' Sætra blir litt for komfortabel og Salvesen kommer seg inn og blokkerer et langt utspill. Ballen går mot LFKs mål og det blir en løpeduell, men med Lorentsen på plass så får vertene ryddet opp og slipper med skrekken.
23' Sætra vender spillet over til høyre. Sanel Bojadzic og Sander Saugestad kombinerer fint sammen før sistnevnte skyter fra 16 meter skrått til høyre. Ballen går mot lengste hjørne, men Østbø redder godt.
23' Hjørnespark til Levanger FK
24' Hjørnespark til Viking
25' Frispark til Viking
26' Frispark til Levanger FK
29' Gult kort til Gianni Stensness på Viking
31' Frispark til Levanger FK
33' Frispark til Viking
34' Frispark til Viking
34'
36' Bojadzic kaster inn fra høyre. Lorentsen setter en blokk før ballen ender hos Pereira som avslutter på mål fra 15 meter, men det blir enkelt for Østbø som holder den.
38' Levanger har hatt overtaket de siste minuttene!
39' Sondre Auklend skyter fra 20 meter, men det går et par meter over mål.
40' Hjørnespark til Levanger FK
43' Frispark til Levanger FK
45' Pause
Det står 1-1 mellom Levanger og Viking til pause. Vertene fikk en drømmestart på kampen da Arne Gunnes liggende sparket ballen i mål etter et langt innkast før minuttet var passert. Viking overtok initiativet etter ledermålet og etter kvarteret utlignet Peter Christiansen etter en flott avslutning i nærmeste hjørne. Man skulle tro at målet ga gjestene enda mer selvtillit, men det var faktisk vertene som kjørte kampen den siste delen av omgangen med blant annet et stangskudd fra Bojadzic. Dette er åpnet!
45' 2. omgang
45' Sondre Auklend setter i gang de siste 45!
48' Frispark til Viking
48' Straffe til Levanger FK!
49' Mål for Levanger FK, Sanel Bojadzic scorer!
51' Gult kort til Sondre Auklend på Viking
52' Frispark til Levanger FK
53' Spillerbytte Viking - Jost Urbancic går på, Jost Urbancic går av
53' Spillerbytte Viking - Patrick Yazbek går på, Patrick Yazbek går av
55' Frispark til Viking
56' Hjørnespark til Viking
57' Frispark til Levanger FK
57' Hjørnespark til Levanger FK
62' Frispark til Levanger FK
65' Gult kort til Viljar Vevatne på Viking
65' Frispark til Levanger FK
67' Spillerbytte Viking - Simen Kvia-Egeskog går på, Simen Kvia-Egeskog går av
68' Spillerbytte Viking - Zlatko Tripic går på, Zlatko Tripic går av
69' Gult kort til Sanel Bojadzic på Levanger FK
69' Spillerbytte Levanger FK - Daniel Pollen går på, Daniel Pollen går av
71' Levanger har tre rogalendinger på banen nå: Jonas Pereira, Sanel Bojadzic og Daniel Pollen.
73' Frispark til Levanger FK
74' Christensen forsøker seg på et brassespark på kanten i boksen, men treffer ikke godt og skyter over.
74' Frispark til Viking
74' Gult kort til Patrick Yazbek på Viking
75' Mål for Viking, Simen Kvia-Egeskog scorer!
77' Hjørnespark til Viking
77' Spillerbytte Levanger FK - Sander Munkeby Sundnes går på, Sander Munkeby Sundnes går av
78' Frispark til Levanger FK
79' Byttet av Sundnes har ført til at Bjeglerud har gått opp på midten og Teigen har gått opp som spiss.
79' Hjørnespark til Viking
79' Frispark til Viking
82' Viking har satt et bra trykk på vertene siden Tripic kom inn!
84' Hjørnespark til Levanger FK
86' Levanger skaffer seg et innkast høyt i banen. Det er verdt like godt som corner med Munkeby Sundnes på banen. Viking klarerer den unna.
90' Hjørnespark til Viking
90' Gjestene roper på straffe når Tripic går ned i boksen, men Lien er ikke overbevist.
90' Vertene med innkast på tampen her. Pollen header på mål, men Østbø plukker den enkelt.
90' Pause
90 minutter er over, og vi skal ut i ekstraomganger! Levanger har gitt Elitseriemotstand kamp nok en gang, og har i perioder vært bedre enn Viking. De siste 20 minuttene tok god gjestene over initiativet i kampen og fikk spilt vertene lavt og sto godt etter med hele laget. Det ser ut til at gjestene har mest sprut i føttene, men Per Verner Rønning har fortsatt mulighet til å gjøre tre bytter i ekstraomgangene. Vi kommer til å få 30 minutter med ekstra spenning nå!
90' 1. ekstraomgang
90' Spillerbytte Levanger FK - Ådne Bruseth går på, Ådne Bruseth går av
91' LFK starter den første ekstraomgangen med å sette trykk på Viking og holde spillet på deres halvdel.
93' Spillerbytte Viking - Sondre Klingen Langås går på, Sondre Klingen Langås går av
94' Frispark til Levanger FK
95' Mål for Levanger FK, Håvard Kleven Lorentsen scorer!
97' Det koker på Moan for øyeblikket!
97' Frispark til Viking
99' Frispark til Levanger FK
100'
101' Spillerbytte Viking - Jesper Fiksdal går på, Jesper Fiksdal går av
104' Frispark til Viking
105' Bell slår inn fra venstre og på bakerste stolpe. Der har både Langås og Fiksdal løpt seg fri og får en gigasjanse, men Fiksdal header ballen i Langås før vertene klarerer.
105' Pause
Pause i ekstraomgangene. LFK leder 3-2 og er et kvarter unna nok en cupbombe.
105' 2. ekstraomgang
105' Viking setter i gang den siste ekstraomgangen!
106' Bortelaget slår inn fra venstre, men Sætra kommer ut og plukker enkelt og uforstyrret.
106' Daniel Pollen ligger nede med en smell. Etter et halvminutt og tilsyn av dommer Lien er han oppe på beina igjen og klar for å krige videre.
107' Mål for Levanger FK, Ådne Bruseth scorer!
109' Rødt kort til Djibril Diop på Viking
110' Gult kort til Morten Jensen på Viking
111' Frispark til Levanger FK
112' Frispark til Levanger FK
113' Gult kort til Morten Sætra på Levanger FK
115' Pollen er nede å takler en ball ut til innkast ved egen boks, og hjemmefansen bryter ut i jubel! Hadde det vært tak på Moan så hadde det løftet seg nå!
116' Frispark til Levanger FK
117' Spillerbytte Levanger FK - Theo Aksnes Olsen går på, Theo Aksnes Olsen går av
118' Enhver situasjon som går vertenes vei nå blir mottatt av stor jubel blant et hjemmepublikum som står konstant nå!
119' Trampeklapp på Moan. Levanger Fotballklubb er minutter unna å ta seg til sin aller første kvartfinale i NM!
119' Gult kort til Sander Munkeby Sundnes på Levanger FK
119' Frispark til Viking
120' Frispark til Levanger FK
120' Frispark til Levanger FK
120' Kampen er slutt
Peder Sjøbakk Lund takker for følget, ha en flott onsdag videre!
123' Rødt kort til Gianni Stensness på Viking