I 2012 ble det avholdt en lignende aksjon for å få flere til å bruke svømmehallene rundt omkring i landet. Årets svømmeaksjon er har fått navnet «Svøm langt, for hele kroppen». Og svømmer langt nok, kan det hende du får påspandert en sydentur til Kroatia.

- Alle som svømmer over 10.000 er med i trekningen av en tur til Kroatia. Dette gjelder alle de som deltar i den nasjonale aksjonen. I tillegg trekker vi ut to deltakere, én voksen og ett barn, som får hvert sitt årskort i Trønderhallen, sier daglig leder i Trønderhallen bad, Arne Roger Krogstad.

Plass til flere

- Og så er svømming en veldig effektiv og skånsom treningsform. Det kan være et godt alternativ nå som det mangler snø, mener badevert og svømmeinstruktør Gilbert Rauhut.

1000 m. i uka

For voksne er altså minimumsgrensen 10.000 meter innen fristen går ut. For barn på 13 år og yngre får man godkjent om man passerer 2500 meter i bassenget.

- For en voksen deltaker er det nok å svømme 1000 meter i uka. Det er overkommelig for de fleste. Da når man målet med god margin innen konkurransen løper ut om tolv uker, sier Rauhut.

Nye kurs

I tillegg til svømmeaksjonen nå i januar er det snart oppstart for nye svømmekurs. 20. januar starter en ny runde med babysvømming i Trønderhallen. Kurset som har vært et svært populært tilbud for nybakte foreldre, går over ti dager.

- Vi starter også opp med voksenkurs 10. februar som avholdes mandagskvelder. Dette kurset går også over ti dager og passer for alle som vil lære eller forbedre sin svømmeteknikk, informerer Rahut.