KM i langdistanse fant sted på Åsfjellet under nydelige værforhold søndag. Sola gjorde imidlertid ikke løpet lettere, og når speiken hadde gått fra myra, var det heller intet gratis å få der.

- Her er det jo et klassisk trønderterreng, myr og furunabber. Da blir det ofte tungt fysisk, forteller Arne Okkenhaug som representerer Verdal orienteringsklubb. 60-åringen var likevel relativt godt fornøyd med eget løp, med sin sjuendeplass og i konkurranse med en hel del yngre løpere i klasse H45. Etter løpet kom han i muntert lag med flere av konkurrentene, deriblant  Jakob Haugen fra Stjørdal som kom på plassen bak. Og dermed ble både taktikk, løpsstyrke og ikke minst veivalg et hett tema.

Okkenhaug er en av de mange veteranene som absolutt er med og løfter miljøet og som er «still going strong».

Fellesstart

- Det gikk greit, selv om det ble noen småfeil. Artig var det i alle fall, oppsummerte 60-åringen like etter målpassering. Selv har han vært med siden 1970, og berømmer spesielt det store aldersspennet som er med og gjør sporten.

- Her er vi deltakere fra seks til åtti år, og har felles opplevelser på tvers av alle generasjoner, poengterer han. Og mener at orientering er en fint måte å komme seg ut terrenget på. Bruke naturen som arena.

For første gang i KM-sammenheng var det fellesstart. Det faller i god smak hos Arne Okkenhaug, og han mener det er noe spesielt med det å kjempe skulder til skulder i kampen om å komme først til mål.

- Det blir litt mann mot mann, sier han.

Orienteringsklubben Skøynar sto som arrangør for dagens lang-KM, og fra arrangørklubben fant vi Håkon Hallan (H 11-12) og Håvad Veie (H 16) som begge sto for gode prestasjoner. Skjønt Håvard var nok ikke helt på høyden.

Håkon Hallan (nærmest) og Håvad Veie puster ut etter endt løp. Foto: Roger M. Svendsen

Rolig på traktoren

- Jeg er nok ikke fornøyd, nei. Jeg kjenner jeg har vondt i halsen, forteller han. Redd for at han brygger på noe.

- Da blir det kanskje noen rolige dager framover?

- Ja. Det blir vel traktorkjøring, smiler han, vel vitende om at våronna ennå ikke er ferdig.

Da var nok Håkon Hallan langt mer tilfreds med eget løp.

- Det var tungt i myra, men jeg kom i alle fall rett på postene. Så det var artig, oppsummerer han.

KM-tittel til Louise

Også Louise Ronglan fra OK Skøynar har grunn til å glede seg, ikke minst over KM-tittelen. Hun hadde nok likevel helst sett at den siste halvdelen av løpet ble noe hvassere for egen del, for her måtte hun gi tapt med noen sekunder for sin argeste konkurrent.

- Orienteringen gikk bra, men jeg startet for hardt, forteller hun. Ronglan løper i klasse D 15-16, og her måtte hun se Mari Eidsmo fra Freidig foran seg på lista. Skøynar-løperen kunne likevel inkassere KM-tittelen blant deltakerne i egen krets.

Louise Ronglan fra OK Skøynar sprang inn til KM-tittel i sin klasse. Foto: Roger M. Svendsen

I de hardeste seniorklassene, D21 og H21, gikk seirene til Ingrid Lundanes, NTNUI og Yngve Skogstad, Frol IL.