Det blir vel tiårsjubileum snart da, lurte vi på.

- Kanskje det blir i 2020?

Kari-Anne Myhre drar litt på det. Hun er en av laglederne for Værdalsveitjan, og med over 40 jenter i alle aldre å ta vare på, så er det kanskje ikke så rart hun er litt usikker på når løpseventyret egentlig startet.

I løpet av tiden vi møtte en god del av gjengen på en forblåst parkeringsplass i Verdal sentrum, så kom det fram at første gang de spreke damene deltok i St. Olavsloppet var i 2008. Det betyr at de er i gang med det 11. året, og at neste noenlunde runde jubileum blir i 2022.

Men nå er det primære målet å komme seg til Levanger i løpet av onsdagen. Da går nemlig starten i Trondheim, og lagene er ventet til torget i Levanger ved 15-tiden og utover.

Værdalsveitjan har god spredning i gruppa. Ikke helt slik at bestemor og barnebarn er på samme lag, men i følge lagleder Myhre, så kommer nok det også.

Stor spredning

Men mor og døtre finnes på laget.

Blant annet så finner vi fjorårets LHK-trener Velaug Leira og datteren Ragne på laget.

Aldersspredningen er fra 14 til 60 år, så dette kan man trygt si er folkehelseinitiativ i ordets rette forstand.

Det har også sanitetsforeningene i Verdal bitt seg merke ikke i og har støttet opp om laget.

Kvinner som tar vare på sin egen helse er noe sanitetskvinnene setter pris på.

Det var Ti på topp-general Ann Sissel Vehus som i sin tid var fødselshjelper for prosjektet, og grunnlaget ble såpass bra at det lever i beste velgående den dag i dag.

Det har vært forsøkt med noen fellestreninger, men med travle mødre med aktive barn, så har det til tider vært vanskelig å samle alle sammen.

- Vi får satse på at alle har trent godt på egen hånd, sier Ellen Mære Aas og blunker.

Det har heller ikke lyktes å få til en skikkelig avslutningsbankett i Östersund. Noen blir imidlertid igjen i årets målby, i og med at Storsjöcupen arrangeres i neste uke, og der er jo mange lag fra vårt distrikt godt representert.

Moro å bidra

I år har også veitjan fått profesjonell bistand.

Runa Skrove Falch er hjemme i Verdal på sommerferie, og har takket ja til en etappe på torsdag.

- Dette synes jeg er kjempepositivt. Artig å bli spurt, så selvsagt sa jeg ja til dette, sier Runa.

Kari-Anne Myhre(t.v.), Runa Skrove Falch, Julie Grindberg, Ellen Mære Aas er klar på et mosjon og det sosiale står i sentrum når de nå skal delta i St. Olavsloppet. Foto: Erlend Aune

Men maratonløperen tar også et tak for barndomsklubben.

På åpningsdagen skal hun springe fra Hommelvik til Stjørdal for Leirådal.

Dermed sørger hun for å få litt fartstrening i samme slengen mens hun er på hjemtraktene.

28-åringen satser fortsatt friskt, og målsetningen i løpet av høsten er å løpe så fort at hun får klarsignal for maratondistansen i VM som går i Qatar i 2019.

Unngå følgebilen

Men det sosiale er det viktigste for Værdalsveitjan.

Målet er å komme til Östersund uten de altfor store skavankene.

Og skulle det skje noe uforutsett underveis, så har Sulland bil stilt en følgebil til disposisjon alle fire dagene.

Men vi antar det vil gå litt prestisje i å fullføre sin etappe. Det vil nok være et nederlag å sette seg i følgebilen før man er kommet til mål.

I tillegg til dem som er med på billdet skal følgende løpe for Værdalsveitjan:

Nina Eklo Kjesbu, Yngvild Brandt,Marte Kristin Skjørstad, Ellen Lundring, Kjersti Nordberg, Åshild Gravdal, Marianne Røstad,Sigrid Kjelaas Johansen, Birgith Fjørkenstad,Mari Solberg Jensen, Monica Helden, Elisabeth Molde, Hege Mære Aas, Ingvild Røstad, Marie Stokkan, Mette Myhre, Bodil Vestvik, Hannah Kvitvang, Tuva Snøfugl, Iselina Imsland, Ragne Leira, Mona Grindberg, Velaug Leira og Margit Strand.