- Klart vi følger med på hva som skjer i Levanger. Magnus ringte meg og spurte om Horenus kunne få trene med oss, og det er vi selvsagt positiv til.

Kåre Ingebrigtsen er på Flesland og venter på flyet tilbake til Trondheim. Etter tre poeng mot Brann, så er seriegullet nærmest i boks, så det var naturlig nok en fornøyd RBK-trener vi snakket med etter 3-0-seieren.

Selges unna

En verdaling er solgt til utlandet. I og med at stjørdalingen Fredrik Mitdsjø også har gått samme vei, så er det vel bare rett og rimelig at Rosenborg titter nordover igjen etter gode erstattere.

En purung Jonas Svensson i LFK-trøya mot Steinkjer i 2008. Nå er han proff i Nederland etter flere år i RBK. Kanskje blir det samme veien for sambygdingen Horenus Taddese? Foto: Roger M. Svendsen

- De er da så gode disse nordtrønderne at vi klarer ikke å beholde dem. Derfor er det bra dere har flere på gang, spøker den humørfylte treneren.

Han blir litt mer alvorlig og synes det er kjempeartig at Taddese har tatt så store steg etter overgangen fra Verdal i fjor. Det samme mener tydeligvis LFK-treneren også.

Takler nivået

- Ja, Magnus skryter av utviklingen og seriøsiteten til Horenus. Nå skal han komme til oss og trene et par dager, slik at vi får bli bedre kjent.

RBK-treneren er rimelig trygg på at midtbaneeleganten til LFK vil klare seg fint blant landets beste fotballspillere.

- For å si det sånn. Det er ikke gud og hvermannsen som får komme og trene med oss. Jeg gleder meg til å se han i aksjon med resten av A-stallen vår.

Nå skal Horenus Taddes vise seg fram for Norges beste fotballag. Her fra kampen mot Start på Moan i juni. Foto: Anders R. Johansson.

Nå vil ikke Kåre Ingebrigtsen forskuttere hva som vil skje fremover. Det meste taler for at 19-åringen spiller for LFK også neste sesong, men at dette er et skritt på veien i unggutten sin videre karriere er det ingen tvil om.

- Selvsagt vil vi ha spillere fra Nord-Trøndelag på laget. Om Horenus blir den neste får tida vise, men han bør ha en god mulighet hvis den gode trenden fortsetter. Vi får skynde oss langsomt, fremhever RBK-treneren.

Møte med Faye

Kåre Ingebrigtsen sier at de om ikke lenge skal ha møte med Julian Faye Lund om fremtiden. Rosenborg er svært fornøyd med at Oslo-gutten har blitt førstevalget mellom stengene til Nord-Trøndelags beste lag.

- Vi visste jo at Julian er et stort talent, og sett i ettertid så var det nok et klokt valg å gå til LFK. Det kan godt hende Julian har godt av et år til i OBOS-ligaen i stedet for å spille tredjedivisjon hos oss. Vi får ta praten og høre litt hva Julian selv mener også, men vi blir nok enige, sier RBK-treneren, som håper og tror at både Faye Lund og Taddese kan bli viktige Rosenborg-spillere etterhvert.