På grunn av for få påmeldte lag, så arrangørene av cupen seg nødt til å avlyse årets utgave av den tradisjonsrike cupen.

– Cupen har vel blitt avholdt i rundt 20 år i strekk tror jeg, så det er veldig trist at vi ble nødt til å avlyse i år, fortalte cupleder Jan Tommy Svebakk til Innherred.

Planen har naturligvis alltid vært å avholde cupen, men for få påmeldte lag satte både det økonomiske og sportslige i fare, i følge Svebakk.

– For at det økonomiske skulle gå opp, måtte vi ha rundt 100 påmeldte lag. Vi fikk kun 80 påmeldte lag, og det er altfor lite. Vi kunne fint ha arrangert cupen uten overskudd, men når vi er på grensen til underskudd blir det for risikabelt.

Cupleder Jan Tommy Svebakk forteller hvorfor Levanger Cupen 2018 ble avlyst. Foto: Erlend Aune

Amputert cup

I fjor ble en litt amputert Levanger Cup arrangert på grunn av usikkerhet med banene. Også den gangen var det over 100 påmeldte lag.

– I 2017 måtte vi kutte ut 7-, 8- og 13-årsklassene på grunn av usikkerhet rundt banen på Moan, men likevel fikk vi rundt 120 påmeldte lag.

Det sportslige er også en viktig faktor for at cupen i år måtte avlyses.

– I enkelte klasser ble vi kun ett og to lag. Det holder ikke dersom vi ønsker å arrangere en sportslig god cup.

Under årets cup var planen å få tilbake 7-, 8- og 13-årsklassen, men en regelendring satte en stopper for førstnevnte.

– Det kom en regelendring like før cupen. 7-åringene skal ikke lenger spille 5'er-fotball, men 3'er-fotball med vant rundt banen. Vi kunne kanskje klart å skaffe det, men regelendringen kom på veldig kort varsel.

Ikke slutt

Cuplederen er dog klar på at dette ikke er slutten for Levanger Cup, og har lagt planen for hvordan styret skal få cupen på beina igjen.

– Under den planlagt cuphelga skal vi i styret samles for å ha samtaler om hvordan vi skal få solgt cupen bedre enn det vi har gjort i år. Etter hvert skal vi også kalle inne representanter fra Nessegutten og Sverre, for å se hva som må til det neste året.

Trondheimslag har historisk sett utgjort en stor del av cupen.

– Astor og Strindheim er lag som pleier å stille med mange lag på Levanger Cupen. Jeg vet også at det står i sportsplanen til Strindheim at Levanger Cupen er en fin cup å reise til.

Kanskje er en av løsningene at lagene fra Levanger rett og slett må spille mer fotball.

– I år hadde de ikke så mange lag påmeldt, så vi skal også ta en samtale med dem for å høre årsaken til det. Jeg tror ikke de er misfornøyde med arrangementet, men kanskje klubbene fra området her må bli flinkere til å besøke cuper i Trondheimsområdet.

Godt tilbud

Svebakk mener Levanger Cupen ikke står mye tilbake for selveste Storsjøcupen.

– Dette hadde blitt mitt sjuende år på Levanger Cupen, så jeg har vært med en stund. Vi garanterer alle som kommer hit tre kamper, og legger godt til rette for de som kommer langveisfra. I tillegg tilbyr vi også discotek, avslutter cuplederen.

Nå starter arbeidet med å gjenoppreise det som tidligere har vært en fantastisk avslutning på sommerferien for fotballglade barn.