19 damer fra Skogn, mellom 32 og 70 år, tok i helga turen til Tydal og Sylene. Lørdag gikk de i samlet tropp i lyserosa t-skjorter opp til Storsola, et fjell i Sylene. 1728 meter over havet.

– Det var en kjempetur. Fint terreng, en del sol og ingen skyer. På toppen så vi så langt øyet strakk, forteller Liv Anita Nonstad. Gjengen brukte i overkant av tre timer på turen opp, og da hadde de så god tid at de gikk veldig rolig ned og nøt utsikten.

Tilbake på Nedalshytta, der de overnattet, ventet et treretters middag.

Tradisjon

Dette er tredje året skogndamene reiser på topptur. Tidligere har de besteget Sukkertoppen på Verdal og gått Åreskutan rundt. Neste tur har de allerede planlagt; siste helga i august 2015 skal de gå en fjelltur i Snåsa med utgangspunkt i Ismenningen.

– Kriteriet når vi bestemmer oss for turmål er overnattingsmulighetene. Vi er voksne damer, så vi er ferdige med å slå opp telt. Det må være seng og mat der, forteller Nonstad. Hun forteller at deltakertallet har variert fra år til år, og håper at flere vil bli med til neste års tur.

– Alle er velkomne til å være med. Noen av oss er godt trent, andre er ikke, så ikke vær redd for at du ikke er sprek nok, sier hun.

For å bli kjent

Formålet med turen er å være i lag og treffe nye folk. Være på tur utenom 10 på topp-områdene. Og så klart å bli kjent med nye damer.

– Vi har jo alle en travel hverdag, derfor er det artig å treffe damer litt på kryss av dem du er mest med til vanlig, sier Nonstad.