Klokken kvart over tolv lørdag er det klart for første kamp i det mange håper blir en langt og suksessrik sesong – som kanskje krones med et opprykk – for Verdal ILs seniorlag. Stedet er Abrahallen og motstanderen er Rosenborg 3, og Verdal-trener Trond Viggo Toresen poengterer at resultatet ikke er det viktigste i denne treningskampen.

– Det handler om å komme igang med å spille kamper igjen, og å finne tilbake til kamprytmen. Vi skal gi flest mulig mest mulig kamptid, og vi har et større fokus på prestasjonen i seg selv enn resultatet, forklarer Toresen.

– Likevel er det jo slik at man spiller hver kamp for å vinne, legger han til.

Stor tropp

Per dags dato kan Toresen og hans assistent, Joar Selnes, mønstre en skadefri tropp. Det er dog litt sykdom blant enkelte av spillerne, så A-laget reiser derfor til Malvik og Abrahallen med hele stallen, uten at de har en klar startellever i skrivende stund.

– Vi skal se på treningen i dag hvem som er friske og raske til i morgen, og vi reiser med alle som er klare, forteller Toresen.

Sigurd Sørli Aabakken (født i 1994) er nå på veg til Vuku, som en del av samarbeidet mellom klubbene, og blir derfor ikke med Verdal til Abrahallen lørdag.

– Etter at vi trakk andrelaget står Sigurd uten kamptilbud om han ikke spiller seg inn i startelleveren. Derfor tror vi det er best for han å dra til Vuku for å få litt nyttig førstelagserfariing der, mener Toresen.

Tøff februar

Verdal har brukt januar til å forbedre den fysiske formen til hver enkelt spiller, og nå er det klart for en rekke treningskamper før vinterferien, hvor Byåsen, Nardo og Orkla venter i tur og orden etter kampen mot Rosenborg 3.

– I februar kommer vi til å ha et større fokus på den helhetlige lagsammensetningen, og vi møter bra motstand den kommende perioden, så det blir godt å få spille kamper igjen, oppsummerer Verdals spillende trener.